foto: ViesuNamiem.lv
Kaspars no Latgales piedāvā savu viesu māju slimnīcām, lai paglābtu cilvēkus no Covid-19
Sabiedrība
2020. gada 24. marts, 09:59

Kaspars no Latgales piedāvā savu viesu māju slimnīcām, lai paglābtu cilvēkus no Covid-19

Jauns.lv

Vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku dalījušies ar "Facebook" lietotāja Kaspara Ansona ierakstu, kurā viņš piedāvā savu palīdzību Covid-19 ārstēšanā.

Ansons raksta, ka, domājot par situāciju valstī, arī viņš varot kaut nedaudz dot savu sniegumu sabiedrības veselības stabilizēšanā. Ja kādai no reģionālajām slimnīcām Latgales pusē (Rēzeknes, Preiļu vai Jēkabpils) uz laiku nepieciešams izmitināt kādu nodaļu vai cilvēku grupu, kam īpaši bīstami būt saskarsmē ar Covid-19, tad viņš bez atlīdzības esot gatavs palīdzēt.

Esot pieejamas telpas 950m2 bez mēbelēm, bet ar tikko veiktu remontu, kas ievērojami atvieglošot šīs telpas pielāgot vajadzīgajiem apstākļiem. Ēka esot nestrādājoša viesu māja, kas tuvākā laikā tāpat netikšot atvērta. 

Jau ziņots, ka  koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 17 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 197 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.