Sabiedrība
2020. gada 23. marts, 13:52

Vēl vienam Dailes teātra darbiniekam apstiprināta saslimšana ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Vēl vienam Dailes teātra darbiniekiem laboratoriski apstiprināta saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, pavēstīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

20.marta preses konferencē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pavēstīja, ka kādam Dailes teātra darbiniekam apstiprināta jaunā vīrusa izraisītā slimība Covid-19.

"Šobrīd, 23.marta pusdienlaikā, ir zināms, ka vēl vienam Dailes teātra darbiniekam sestdien fiksēts pozitīvs vīrusa tests. Darbinieks, visticamāk, ir inficējies no kontakta ārpus teātra," skaidroja Leimane.

Viņa pastāstīja, ka vēl vairāki darbinieki - gan tehniskais personāls, gan aktieri - ir veikuši testu, un pagaidām visi rezultāti bijuši negatīvi.

Runājot par otro saslimušo teātra darbinieku, Leimane sacīja, ka viņam slimība norit vieglā formā. Viņš, tāpat kā pirmais darbinieks, kam konstatēja saslimšanu, atveseļojas. "Pēc dažām dienām plānots jau veikt atkārtotu testu," teica Dailes teātra pārstāve.

Tāpat viņa uzsvēra, ka Dailes teātra darbinieku saslimšana ar Covid-19 nekādu iespaidu uz teātra repertuāru neatstās, jo teātris jau kopš 16.marta atrodas dīkstāvē un darbinieki iespēju robežās strādā no mājām.

Jau vēstīts, ka koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējās diennakts laikā Latvijā apstiprināta vēl 41 cilvēkam, tādējādi fiksēts līdz šim lielākais vienā diennaktī apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra jaunākie dati, kopumā ar Covid-19 saslimušo skaits valstī sasniedzis 180 cilvēkus.

Aizvadītājā diennaktī veikti 987 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 6114 šādi izmeklējumi.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā attiecībā uz pulcēšanos un publisku pasākumu rīkošanu.