foto: LETA
Slēdz bērnudārzu "Bitīte" Katlakalnā: audzēkņa mamma saslimusi ar Covid-19
Par saslimšanas gadījumu bērnudārzu "Bitīte" vadītāju šodien informēja Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC), kas sniedzis nepieciešamās rekomendācijas tālākai rīcībai./Ilustratīvs attēls.
2020. gada 19. marts, 15:43

Slēdz bērnudārzu "Bitīte" Katlakalnā: audzēkņa mamma saslimusi ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Ķekavas novada krīzes vadības grupa šodien saņēmusi informāciju, ka kādai no bērnudārza "Bitīte" audzēkņa mammām vakar ir konstatēta saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto Covid-19, tāpēc iestāde slēgta līdz 2.aprīlim, uzzināja Ķekavas novada pašvaldībā.

Bērns pēdējo reizi pirmsskolas izglītības iestādi apmeklējis 13.martā. Ņemot vērā, ka šajā bērnudārzā ir viena kopīga ēdnīca, kuru apmeklē visi bērnudārza bērni un darbinieki, ir iespējama inficēšanās varbūtība, tāpēc, lai mazinātu infekcijas risku, tika nolemts līdz 2.aprīlim slēgt bērnudārzu, veicot iestādē papildu dezinfekcijas pasākumus un visiem bērniem un darbiniekiem nosakot 14 dienu pašizolēšanos.  

Par saslimšanas gadījumu bērnudārzu "Bitīte" vadītāju šodien informēja Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC), kas sniedzis nepieciešamās rekomendācijas tālākai rīcībai. Pēc SKPC pieprasījuma bērnudārzs operatīvi ir nosūtījis informāciju par konkrētās grupas visiem bērniem un skolotājām, kuri 13.martā bija kontaktā ar šo bērnu.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, pašlaik tiek apzināti darbinieki un visi vecāki, kuru bērni šajā laikā bijuši pirmsskolas izglītības iestādē, aicinot viņus ievērot pašizolēšanos. Vecāki var sazināties ar bērnudārza "Bitīte" vadītāju pa tālruni 29469781 vai Izglītības, kultūras un sporta pārvaldi pa tālruni 28233615.

Kā informē SPKC, bērnam, kura mammai apstiprināta saslimšana ar Covid-19, analīzes ir negatīvas. Mamma nav bijusi ārzemēs, bet bijusi saskarsmē ar slimu personu.

Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka šodien novada pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši 44 audzēkņi no aptuveni 1000. Novadā dežūrgrupas darbojas bērnudārzos "Avotiņš", "Zvaigznīte", "Ieviņa" un "Gaismas tilts", pārējos novada bērnudārzus šodien neapmeklēja neviens bērns.

Vienlaikus pašvaldība aicina vest bērnus uz iestādi tikai tad, kad bērna pieskatīšanu nav iespējams nodrošināt citādi.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. 

Papildus sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē ir nolemts, ka no šī gada 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Tāpat tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.