foto: LETA
Tautieši sociālajos tīklos dalās ar piemēriem, kā atbildīgi būtu jārīkojas karantīnas laikā
Sabiedrība
2020. gada 17. marts, 12:16

Tautieši sociālajos tīklos dalās ar piemēriem, kā atbildīgi būtu jārīkojas karantīnas laikā

Jauns.lv

Covid-19 izplatības mazināšanai no otrdienas, 17. marta, uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi. Vakar no ārzemēm Latvijā atgriezās prāvs pulks tautiešu. Sociālajos tīklos daudzi dalījušies ar savām pārdomām un turpmāko rīcību.

Vairāk nekā 2,7 tūkstoši dalījušies ar Sintijas Germanes sociālajā tīklā "Facebook" ievietoto rakstu, kurā viņa pauž, ka ir gatava 14 dienas pavadīt pašizolācijā. 

Nerediģēts fragments no ieraksta :

"Misija: 14 dienas pašizolācijā

Ierodos Latvijā ap 11 vakarā, dodos cauri pasu kontrolei, un turpinu ceļu uz stāvlaukumu, kur man ir misija, atrast mammas mašīnu kamēr vecāki caur Facetime dod norādes. Priekšā garš ceļš uz Liepāju, nekad ar mašīnu neesmu braukusi tik garā ceļā, turklāt vēl naktī. Vecāki ierosina paķert kafiju benzīntankā, bet tas nozīmē, ka jānonāk saskarsmē ar cilvēkiem. Tad nu vecāki dod nākamās norādes: apstājies pirmajā benzīntankā. Tur, redzu vecāku mašīnu, izkāpju ārā, vecāki 10 metru attālumā; pamājam viens otram, paķeru kafiju un maizītes ceļam no tuvējā galdiņa, un iekāpju atpakaļ mašīnā. Turpinu 2.5 studnu garo ceļu uz Liepāju. Ierodos Liepājā ap 2.30am, izkrāmēju somas un ēdienu, ko vecāki atstājuši mašīnā un nesu uz dzīvokli. Vecāki man ir sarūpējuši visu nepieciešamo, ēdienu (jā, pat griķus), dzērienus (protams, neizpalikt arī bez vinčika), dažādus vitamīnus, tualetes papīru; omīte kā jau omīte izcepusi maizīti, ķirbju rausi un salikusi maisiņā dažādus gardumus."

Tāpat cilvēki atbalstu pauž Kristīnei Kreilei, kas norādījusi, ka vakar bijusi lidostā sagaidīt ģimenes locekļus, bet tā vietā, lai apskautos, esot sagatavojusi mašīnu ar visu nepieciešamo, lai atbraucēji uzreiz varētu doties uz 14 dienu karantīnu. 

Tikmēr vairāk nekā 5,5 tūkstoši dalījušies ar "Facebook" lietotājas Evas Moon ierakstu, kurā viņa piedāvā nopirkt pārtiku tiem, kuri atbraukuši, aicinot ceļotājus nedoties uz veikalu, šādi neaplipinot citus cilvēkus.