Pirmo Jūrmalas Goda zīmi saņems Raimonds Pauls
Pauls devis nozīmīgu ieguldījumu kūrortpilsētas vārda popularizēšanā ārpus Latvijas gandrīz 30 gadu garumā.
Novadu ziņas
2015. gada 5. novembris, 13:14

Pirmo Jūrmalas Goda zīmi saņems Raimonds Pauls

Jauns.lv

Jūrmalas pašvaldība pirmo pilsētas augstāko apbalvojumu - Goda zīmi un titulu "Goda jūrmalnieks" - par ieguldījumu Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā un Jūrmalas pilsētas attīstībā piešķirs izcilajam komponistam, pianistam un latviešu populārās mūzikas autoram Maestro Raimondam Paulam, informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paulu apbalvojumam izvirzījusi SIA "Dzintaru koncertzāle". Pauls devis nozīmīgu ieguldījumu kūrortpilsētas vārda popularizēšanā ārpus Latvijas gandrīz 30 gadu garumā, bijis iniciators un žūrijas priekšsēdētājs jauno dziedātāju konkursam "Jūrmala", kas Dzintaru koncertzālē notika 1986.-1991.gadā. Ilgus gadus bijis arī viens no starptautiskā jauno mūzikas izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" organizētājiem un žūrijas vadītājiem, kas Jūrmalai devis atpazīstamību ļoti plašā starptautiskā auditorijā. Maestro bijis klāt atjaunotās vēsturiskās Dzintaru koncertzāles svinīgajā atklāšanā un piedalījies arī vairākos atklāšanas koncertos.

Kopumā pirmajai pilsētas Goda zīmei tika saņemti 45 pieteikumi, no tiem vērtēti 37 pretendenti, kuri bija pieteikti apbalvojumu piešķiršanai atbilstoši nolikumam. Astoņiem laureātiem piešķirti Jūrmalas pilsētas Goda raksti par izciliem sasniegumiem noteiktās jomās. Lēmumu par apbalvojumu piešķiršanu pieņēma Jūrmalas pašvaldības Apbalvojumu piešķiršanas komisija septiņu cilvēku sastāvā, vērtējot kandidātu pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti, profesionālos sasniegumus un ieguldījumu gan konkrētajā nozarē, gan Jūrmalas pilsētas attīstībā kopumā, reputāciju un citus kritērijus.

Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un aktīvu radošo darbu piešķirs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotājai Irēnei Štrausei. Goda rakstu par ieguldīto darbu pilsētas iedzīvotāju veselības aprūpē saņems Tamāra Linkeviča, SIA "Jūrmalas slimnīca" ārste anestezioloģe-reanimatoloģe un Asins kabineta vadītāja. Māksliniekam grafiķim Imantam Ozoliņam piešķirs Goda rakstu par aktīvu radošo darbu un ieguldījumu Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā.

Goda rakstu par izciliem sasniegumiem un nesavtīgu darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā saņems Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības nodaļas referente bērnu tiesību aizsardzības jautājumos Irēna Elfrīda Drupa. Goda raksts par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā tiks piešķirts Pumpuru vidusskolas bioloģijas skolotājai Vēsmai Vijupei.

Savukārt Kauguru kultūras nama bērnu tautisko deju kolektīva "Vizmiņa" dibinātāja un vadītāja Ineta Krastiņa saņems Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā. Latvijas Politiski represēto apvienības Jūrmalas nodaļas valdes priekšsēdētājai Olgai Helēnai Koziorovai tiks piešķirts Goda raksts par aktīvu sabiedrisko darbu, demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības stiprināšanu. Goda raksts par aktīvu sabiedrisko darbību tiks piešķirts prāvestam Aivaram Beimanim.

Apbalvojumus laureātiem pasniegs Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadskārtai veltītā svinīgā sarīkojumā 17.novembrī Dzintaru koncertzālē.

Jūrmalas pašvaldība augstāko apbalvojumu - Goda zīmi un titulu "Goda jūrmalnieks" - dibinājusi šogad, lai izteiktu atzinību par cilvēku ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā.

LETA / Foto:  Ieva Lūka/LETA

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās