Sabiedrība
2020. gada 11. marts, 08:21

Valsts pārvaldes iestādes vienojušās rūpīgi izvērtēt, vai darbiniekiem jādodas komandējumos

Jauns.lv / LETA

Valsts pārvaldes iestādēm rūpīgi jāizvērtē nepieciešamība sūtīt darbiniekus komandējumos, sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Viņš atzina, ka situācija ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības ierobežošanu tikusi pārrunāta iepriekšējās divās valsts sekretāru sanāksmēs, kad visu ministriju pārstāvji vienojušies par ieteikumiem valsts pārvaldes iestādēs.

"Mēs jau divas iepriekšējās valsts sekretāru sanāksmēs runājām ar valsts sekretāriem par darbībām, kas saistītas "Covid-19" izplatības ierobežošanu, - gan attālinātā darba iespējām, gan komandējumu lietderību. Iepriekš jau vienojāmies, ka visām valsts pārvaldes iestādēm ir maksimāli jāatsakās no visiem komandējumiem, vai arī kritiski jāizvērtē nepieciešamība doties kādā komandējum," uzsvēra Valsts kancelejas direktors.

Viņš atzina, ka par šo pieeju jau iepriekš vienojušies visu ministriju valsts sekretāri, kuri šo informāciju snieguši arī savās ministrijās un pakļautības iestādēs. Vienlaikus Citksovskis piebilda, ka arī katras valsts pārvaldes iestādes vadītāja pienākums ir izvērtēt ārvalstu komandējumu nepieciešamību.

Jau ziņots, ka "Covid-19" dēļ ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicina Latvijas iedzīvotājus izvērtēt braucienu nepieciešamību uz 21 valsti.

Rinkēvičs sociālajos tīklos norāda, ka "Covid-19" dēļ būtu nepieciešams vērtēt braucienu nepieciešamību arī uz ASV, Austrāliju, Austriju, Bahreinu, Beļģiju, Ēģipti, Franciju, Grieķiju, Irāku, Islandi, Kanādu, Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Spāniju, Šveici, Taizemi, Vāciju un Zviedriju.

Jau iepriekš Latvijas valsts bija aicinājusi iedzīvotājus neapmeklēt Ķīnu, Dienvidkoreju, Japānu, Singapūru, Irānu un Itāliju.