foto: LETA
Tieslietu ministrijai ir risinājums jaunai VDD ēkai
Bijušā velotreka "Marss" teritorija Brīvības gatvē 207, kur plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienestam.
Politika
2020. gada 14. februāris, 23:16

Tieslietu ministrijai ir risinājums jaunai VDD ēkai

Jauns.lv

"Šobrīd tieslietu ministrijai ir reāls piedāvājums, kas apmierinātu visu vēlmes. Mēs piedāvājam risinājumu jaunai infrastruktūrai Valsts drošības dienestam (VDD) – citā vietā, kas ir daudz vairāk piemērota, nekā šobrīd izvēlētā. Valsts drošības dienests saņemtu sev nepieciešamo infrastruktūru, netiktu ignorēts sabiedrības viedoklis – pieprasījums pēc zaļās zonas, kas faktiski ir parks, un – ir iespēja ieekonomēt desmitiem miljonu eiro," par VDD ēkas iespējamo atrašanās vietu, RīgaTV 24 raidījumā "Ziņu TOP5", komentēja 13. Saeimas deputāts Juris Jurašs (JKP).

Jurašs bilda, ka vienīgais, kas šobrīd traucē šo īstenot, ir atsevišķu cilvēku vai drošības dienesta kaprīze atrasties vienā teritorijā ar citām iestādēm, kurām ir līdzvērtīgi nosacījumi. Pēc viņa domām, lai atrisinātu šo jautājumu, ir vajadzīga tikai gribēšana.

foto: LETA
Bijušā velotreka "Marss" teritorija Brīvības gatvē 207, kur plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienestam.

Galvenais, pēc Juraša domām, kas jāpanāk: "Lai kolektīvais iesniegums (kolektīvais iesniegums "Palīdzi novērst ilggadīgu koku izciršanu un izveidot parku bijušā velotreka "Marss" vietā") netiktu nodots tālākai izskatīšanai, virzībai nacionālajā drošības komisijā, kas faktiski nozīmētu ielikt to dziļi, dziļi atvilktnē, piesegties ar slepenības plīvuru un noignorēt milzīgo sabiedrības protestu pret notiekošo.

foto: Ekrānuzņēmums
"Tas, ko sabiedrība pieprasa, ir pamatoti, un mums ir reāls piedāvājums, kā šo jautājumu atrisināt,” sacīja Jurašs.

Un jāatzīst, ka tas, ko sabiedrība pieprasa, ir pamatoti, un mums ir reāls piedāvājums, kā šo jautājumu atrisināt," sacīja Jurašs.

Bijušā velotreka "Marss" teritorija Brīvības gatvē

gallery icon
24