foto: Gaļina Kudrjavceva/LETA
Jelgavā vēlas būvēt daudzzāļu kinoteātri
Skats uz tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" ieeju.
Novadu ziņas
2020. gada 15. februāris, 07:10

Jelgavā vēlas būvēt daudzzāļu kinoteātri

Kas Jauns Avīze

Ja publiskajā apspriešanā neizšūpos ideju, jelgavnieki tiks pie jauna kinoteātra ar vairākām zālēm.

Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" īpašnieks SIA "Marno J" vēlas veikt visas ēkas rekonstrukciju un uzcelt piebūvi, atverot kinoteātri.

Saskaņā ar domes lēmumu šī iecere nodota publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai lokālplānojuma redakcijai kvartālam starp Lielo, Pasta, Driksas un Katoļu ielu. Būtiskākās izmaiņas – līdz ar piebūves celtniecību Katoļu ielas pusē jāmaina satiksmes organizācija nama pagalma pusē un paredzēts mainīt publiskās apbūves maksimāli pieļaujamo augstumu plānotajai piebūvei no pašlaik paredzētajiem 20 līdz 24 metriem.

"Marno J" attīstības projektu vadītājs Uldis Āns norāda, ka pašlaik "Pilsētas pasāžas" potenciāls nav pilnībā izmantots, jo ēkas trešais un ceturtais stāvs stāv tukšs.

Iecerēts, ka pēc rekonstrukcijas trešajā stāvā būs tirdzniecības vietas, ceturtajā stāvā – aktīvās atpūtas parks, bet piebūves daļā zem kino – pazemes autostāvvieta.

Publiskā apspriešana notiks līdz 8. martam, sanāksme paredzēta 2. martā pulksten 18 Jelgavas domē. Ar dokumentiem var iepazīties gan pašvaldības mājaslapā, gan klātienē domē.

Tēmas