112
2020. gada 13. februāris, 12:21

Sieviete Rīgā izraisa sprādzienu daudzdzīvokļu namā, lai izvairītos no tiesas sprieduma izpildes, un pati iet bojā

Jauns.lv

Šonedēļ kādas daudzdzīvokļu mājas Tallinas ielā iedzīvotāji ziņojuši par ugunsgrēku dzīvojamajā ēkā. Turklāt, pirms tam vairāki kaimiņi dzirdējuši eksplozijai līdzīgu troksni, vēsta raidījums “Degpunktā”.

No pamatīgā blīkšķa kājās sacelti teju visi Tallinas ielas trešā nama apkaimē dzīvojošie, līdz ar viņiem arī visi pilsētā esošie operatīvie dienesti. 

Uguns liesmas plosījušas divstāvu daudzdzīvokļu koka mājā, 3B namā, kas atradies iekšpagalmā. Ugunsdzēsēji bloķējuši automašīnu un gājēju kustību Tallinas un Miera ielas apkaimē, pieslēgušies pie tuvākajiem hidrantiem, izritinājuši šļūtenes un devušies degošajā ēkā. Pie nama glābējus sagaidījuši daži iemītnieki, kuri evakuējušies pašu spēkiem, un vēlāk noskaidrojies, ka cilvēki par mata tiesu paglābušies no traģēdijas. 

Diemžēl dzīvokļu pārmeklēšanas laikā nama pirmajā stāvā glābēji atrada bojāgājušo – cienījama vecuma sievieti. Viņas ķermenis gulējis virtuvē. 

“Viņa šodien piespiedu kārtā bija jāizliek no dzīvokļa. Viņa jau iepriekš draudēja visu aizdedzināt. To viņa ir izdarījusi un pati aizgājusi mūžībā,” ugunsgrēka versijas izteikusi vietējā iedzīvotāja. 

Vai bojāgājušajai tiešām bija vēlme noslēgt rēķinus ar dzīvi, vai arī notikušais ir nejaušība un sieviete plānojusi tikai izraisīt ugunsgrēku – visticamāk, atbildi uz šo jautājumu vairs neatradīs neviens. Taču viens ir skaidrs, ka šādā veidā zem tiesu izpildītāju lupas nokļuvusī kundze pārgalvīgi riskējusi ar pārējo iedzīvotāju dzīvībām un īpašumu.