Saeima noraida opozīcijas pieprasīto Reira demisiju
Jāņa Reira demisijas pieprasījumu atbalstīja 24 deputāti, pret bija 44 parlamentārieši. Vēl 12 deputāti balsojumā nepiedalījās.
Politika
2016. gada 22. decembris, 12:28

Saeima noraida opozīcijas pieprasīto Reira demisiju

Jauns.lv

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijas ierosinājumu par labklājības ministra Jāņa Reira (V) demisiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Demisijas pieprasījumu atbalstīja 24 deputāti, pret bija 44 parlamentārieši. Vēl 12 deputāti balsojumā nepiedalījās.

Saeima vēl šodien skatīs opozīcijas ierosinājumu par neuzticības izteikšanu finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS).

Par šiem demisijas rosinājumiem bija parakstījušies Latvijas Reģionu apvienības (LRA), kā arī daži partijas "Saskaņa" frakcijas deputāti un parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

"Beidzot kādam ir jāuzņemas atbildība par esošo haosu nodokļu jomā, par pirmsvēlēšanu solījumu nepildīšanu, kā arī par Latvijas uzņēmēju konkurētspējas mazināšanu un jo īpaši par mazo uzņēmēju darbības destabilizāciju," uzsvēra LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars.

Opozīcijas deputāti pieprasīja bijušā finanšu ministra Reira demisiju, ņemot vērā, ka jau iepriekšējās valdības laikā tika pieņemti lēmumi, kas "bija pretrunā ar Latvijas iedzīvotāju interesēm un iepriekš solīto".

Kā ziņots, neilgi pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) rosināja diskusiju par minimālo sociālo iemaksu atcelšanas un mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) palielināšanu. Attiecīgās likuma izmaiņas Saeima pieņēma šonedēļ, un tās stāsies spēkā no nākamā gada.

Saeimas otrdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" paredz atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu 2017.gadā. Savukārt grozījumi MUN likumā nosaka, ka nākamgad MUN likme pieaugs līdz 15%, savukārt uzņēmumiem ar mazu apgrozījumu - līdz 12%.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis iepriekš kritizēja koalīcijas partiju darbu pie nākamā gada nodokļu jautājumiem un viņš uzskata, ka šajā jomā "savārīta kārtīga putra". Tikmēr Kučinskis iepriekš paudis, ka pēdējo nedēļu laikā rosinot izmaiņas nodokļu politikas jomā, galvenais bija novērts nepilnības, nevis meklēt vainīgos.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA