Tava izglītība
2020. gada 11. janvāris, 18:30

Mediņa Mūzikas vidusskola par gandrīz 19 000 eiro nopirkusi digitālās ērģeles

Jauns.lv / LETA

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola par 18 595 eiro iegādājusies digitālās ērģeles, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Iepirkuma procedūras ziņojumā norādīts, ka tirgus līderis digitālo ērģeļu ražošanā pasaulē ir uzņēmums "Johannus". Šīs ērģeles Latvijā ir iegādājušās tādas mācību iestādes kā Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola, Jūrmalas mūzikas vidusskola, Rīgas Stradiņa universitāte, tās uzstādītas vairāk nekā 20 dievnamos.

Ziņojumā skaidrots, ka digitālās ērģeles "Johannus Rembrandt 350" ir īpaši piemērotas mācību procesa nodrošināšanai. "Johannus" digitālās ērģeles kā treniņinstrumentu un arī koncertinstrumentu izmanto tādi Latvijā un pasaulē pazīstami ērģelnieki kā Iveta Apkalna, Kristīne Adamaite, Edīte Degsne, Roberts Hansons un citi.

Latvijā vienīgais oficiālais "Johannus" uzņēmuma pilnvarotais pārstāvis ir uzņēmums SIA "A-T Trade Music", kurš nodrošina instrumentu piegādi, uzstādīšanu un garantijas apkalpošanu.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola noslēgusi līgumu ar SIA "A-T Trade Music", un noteiktā līgumcena sasniedz 18 595 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.