foto: Rīgas pašvaldības policija
Autovadītājs bez tiesībām mēģina apmānīt policistus, bet neveiksmīgi
Attēls no notikuma vietas.
2020. gada 6. janvāris, 19:38

Autovadītājs bez tiesībām mēģina apmānīt policistus, bet neveiksmīgi

Jauns.lv

5.janvāra rītā Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Dārzciemā, ievēroja kādu “Audi” markas automašīnu, kas nepārliecinoši piedalījās ceļu satiksmē. Aizdomās, ka autovadītājs varētu būt lietojis grādīgos dzērienus, nolemts transportlīdzekli apturēt, savā "Facebook" kontā informē Rīgas pašvaldības policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, dots rīkojums vadītājam apstāties, ko viņš uzreiz izpildīja. Uzsākot sarunu nekas neliecināja, ka vadītājs būtu alkohola reibumā. 

Ņemot vērā, ka vīrietim līdzi nebija ne personu apliecinošu dokumentu, ne vadītāja apliecības, lūgts nosaukt personas datus mutiski.

Autovadītājs raiti nosauca gan vārdu un uzvārdu, gan arī personas koda abas puses. Tomēr, kad likumsargs, apskatīja datu bāzēs redzamo fotogrāfiju, viņam radās aizdomas, ka vīrietis ir nosaucis kādas citas personas datus.

Līdz ar to uzdoti papildu jautājumi par pēdējām deklarētajām dzīvesvietām, uz ko vīrietis spēja nosaukt vien apkaimes.

Policists lūdza nosaukt arī sievas un meitas vārdu, taču pārbaudāmais to nespēja izdarīt. Uzreiz pēc tam viņš informēts par atbildību, kas paredzēta uzdodoties par citu personu. Pēc atkārtota aicinājuma nosaukt savus datus, viņš nosauca citu vārdu, uzvārdu un personas kodu.

Drīz vien atklājās arī identitātes slēpšanas iemesls – vīrietim nebija autovadīšanas tiesības.

Saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu notikuma vietā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka papildus braukšanai bez tiesībām par savas identitātes slēpšanu, sniedzot valsts institūcijai nepatiesas ziņas par saviem personas datiem, uzliek naudas sodu līdz 350 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās