foto: Evija Trifanova/LETA
Kuldīga vēlas apvienot visus suitus
Ar suitu sievām slavenā Alsunga gan nevēlas zaudēt vietvaras neatkarību un pievienoties Kuldīgai.
Novadu ziņas
2020. gada 4. janvāris, 05:46

Kuldīga vēlas apvienot visus suitus

Kas Jauns Avīze

Lai apvienotu visu suitu kultūrvēsturisko teritoriju, Kuldīga lūdz tai pievienot Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, nolēmusi Kuldīgas novada dome.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija aicinājusi visas pašvaldības iesniegt viedokli domes lēmuma formā.

Patlaban reformas projektā noteikts, ka Kuldīgas novadā iekļauti 18 pagasti: Alsunga, Ēdole, Gudenieki, Īvande, Kabile, Kurmāle, Laidi, Nīkrāce, Padure, Pelči, Raņķi, Renda, Rudbārži, Rumba, Skrunda, Snēpele, Turlava un Vārme, kā arī divas pilsētas – Skrunda un Kuldīga.

Pašvaldības deputāti nolēmuši atbalstīt projektu ar nosacījumiem, ka tiek izvērtēta iespēja novadā iekļaut Jūrkalnes pagastu, tādējādi apvienojot visu suitu kultūrvēsturisko teritoriju – Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes pagastus – vienā pašvaldībā. Tiesa, Alsunga un arī Skrunda kategoriski iebilst pret pievienošanu Kuldīgas novadam.

Domes lēmumā norādīts, ka nepieciešams noskaidrot Jūrkalnes iedzīvotāju viedokli un pārskatīt pārejas noteikumu prasības.

Deputāti norāda uz nepieciešamību pagarināt termiņu apvienotā budžeta izveidei no viena līdz trīs mēnešiem, ņemot vērā jaunizveidotā novada administratīvo iestāžu, pašvaldību kapitālsabiedrību un aģentūru skaitu, grāmatvedības informācijas tehnoloģiju sistēmu atšķirību.