foto: LETA
Cēsu novada dome atbalsta apvienotā novada izveidi
Latvijas karte.
Politika
2019. gada 19. decembris, 20:14

Cēsu novada dome atbalsta apvienotā novada izveidi

Jauns.lv / LETA

Jaunveidojamā apvienotā Cēsu novada izveide Administratīvi teritoriālās reformas gaitā ir atbalstāma, iekļaujot tajā arī pašreizējo Raunas novadu, ko veido Raunas un Drustu pagasti, tā šodien Cēsu novada domes sēdē vienbalsīgi nolēma deputāti.

Kā informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots, balsojums notika, pamatojoties uz Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas iesniegumu, aicinot pašvaldības iesniegt viedokli domes lēmuma formā par likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums".

Pašreizējā likumprojekta redakcijā Cēsu apvienoto novadu veido 23 administratīvās teritorijas bez šī brīža Raunas novada, to pievienojot Smiltenes apvienotajam novadam. Domes lēmumā uzsvērti nākotnes sociālekonomiskie faktori, kā cilvēku migrācija, pieejamie sabiedriskie pakalpojumi un to tuvums Cēsu novadam, kā arī Raunas novada pašvaldības veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti, pamatojot šīs teritorijas piekritību novadam ar administratīvo centru Cēsīs.

Tāpat deputāti aicina Saeimu pagarināt termiņu apvienotā budžeta izveidei no viena līdz trīs mēnešiem pēc jaunā novada dibināšanas, ņemot vērā administratīvo iestāžu, pašvaldību kapitālsabiedrību, pašvaldību aģentūru skaitu un grāmatvedības un informācijas tehnoloģiju sistēmu atšķirību.

Vienlaikus, lai jaunajā novadā nekavētu pašvaldības nekustamo īpašumu efektīvu apsaimniekošanu, iznomāšanu un Eiropas Savienības projektu īstenošanu, Cēsu novada domes deputāti aicina paredzēt vienkāršotākus pārejas noteikumus attiecībā uz jau esošiem investīciju projektiem un projektiem, par kuru iesniegšanu ārējā finansējuma piesaistei pieņemti pašvaldību domju lēmumi pirms Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma stāšanās spēkā, norādīja Pots.

Tēmas