Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Izsludināts iepirkums mācībām domātā cietuma paraugkorpusa būvniecībai Olaine cietumā
foto: LETA
Olaines cietums.
Sabiedrība

Izsludināts iepirkums mācībām domātā cietuma paraugkorpusa būvniecībai Olaine cietumā

Jauns.lv / LETA

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) ir izsludinājusi iepirkumu mācību centra jeb apmācībai paredzētas ieslodzījuma vietas paraugkorpusa būvniecībai Olaines cietuma teritorijā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) tīmekļa vietnē.

Izsludināts iepirkums mācībām domātā cietuma parau...

Tajā norādīts, ka prognozētā līgumcena projektam ir 10 975 000 eiro, kurā ietilpst mācību centra ēkas un atklātā cietuma korpusa jaunbūvju būvprojektu izstrāde, autoruzraudzība un būvdarbi.

Pretendenti iepirkumam var pieteikties līdz 2020.gada 27.janvārim.

Jau vēstīts, ka šī gada sākumā Finanšu ministrija (FM) parakstīja līgumu ar Norvēģijas Ārlietu ministriju par Norvēģijas finanšu instrumenta programmas "Korekcijas dienesti" ieviešanu Latvijā, aģentūra LETA uzzināja Tieslietu ministrijā.

Programmas laikā IeVP īstenos projektu "Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā". Projektā Olaines cietuma teritorijā tiks izbūvēts Mācību centrs un atklātā režīma cietuma paraugkorpuss. Projekta mērķis ir radīt modernas telpas un saturu korekcijas dienestu darbinieku apmācībai, turpmāk sagatavojot personālu mūsdienīgas sodu izpildes nodrošināšanai.

Programmas "Korekcijas dienesti" kopējais finansējums ir vairāk nekā 15 miljoni eiro, no tiem Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums ir 85% jeb 13 miljoni eiro, un valsts budžeta līdzfinansējums ir 15% jeb vairāk nekā divi miljoni eiro, tostarp papildus piešķirti 100 000 eiro divpusējās sadarbības aktivitātēm.

Programmas ieviešanas laiks ir līdz 2024.gada 31.decembrim.