foto: Evija Trifanova/LETA
Mūrniece: "Sabiedrība atbalsta latviskās partijas vienojošus sarakstus vēlēšanās Rīgā"
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Politika
2019. gada 14. decembris, 16:40

Mūrniece: "Sabiedrība atbalsta latviskās partijas vienojošus sarakstus vēlēšanās Rīgā"

Jauns.lv / LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir sadzirdējusi sabiedrības vēlmi, lai latviskās partijas vienotos plašākos un stiprākos sarakstos un "patriektu Rīgas domes izsaimniekotājus", šodien VL-TB/LNNK kongresā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūrniece akcentēja, ka saistībā ar "izkurtējušās" Rīgas domes gaidāmo atlaišanu, politiķe ar cerībām raugās uz nacionālās apvienības Rīgas domes deputātu komandu. Tomēr politiķe atzina, ka Rīgas domē piedzīvots, ka "komandas līderis nodod mūsu idejas un savus solījumus". Partijā tas bijis sāpīgs brīdis un "nodevību mēs nepiedodam nekad", pauda Mūrniece.

Jau ziņots, ka kādreizējā VL-TB/LNNK galvaspilsēta mēra amata kandidāte Baiba Broka vairs nepārstāv nacionālo apvienību un tagad ir pie frakcijām nepiederošā deputāte un kopš novembra beigām atbalsta Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) vadīto koalīciju. Šajā koalīcijā ietilpst arī "Saskaņas" frakcija.

Mūrniece arī akcentēja, ka par Valsts prezidentu ir ievēlēts Egils Levits, kurš bija nacionālās apvienības kandidāts pirms četriem gadiem, kad viņa ievēlēšanai pietrūka balsu. Politiķe norādīja, ka pašlaik ir pirmā reize, kad VL-TB/LNNK valdībā vada lauksaimniecības jomu. Tā partijai ir ļoti svarīga, "jo tie ļaudis, kas dzīvo un saimnieko Latvijas laukos, ir mūsu tautas stiprākā daļa un mūsu zemes sāls", pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece akcentēja, ka partija turpina uzturēt nepieciešamību valstij uzlabot situāciju demogrāfijas, latviešu valodas lomas stiprināšanas, kultūras un mediju sfērā. Politiķe arī akcentēja, ka jūtamāk ir izkustējusies cīņa pret korupciju un naudas atmazgāšanu.

"Jo aktīvāka ir tiesībsargājošo iestāžu cīņa pret korupciju, jo lielāka ir cilvēku ticība tam, ka gaiss kļūs tīrāks," akcentēja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa norādīja, ka no sabiedrības noskaņojuma atkarīgs, vai naivi piedodam izsaimniekošanu "cilvēkiem ar lielām cepurēm" sakoptas pilsētas labad, vai pieprasām vienādus noteikumus visiem "bez blata, krāpšanas un politiskajiem erzac-konsultantiem domēs".

Hūte ar platām malām ir iecienīta Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") galvassega. Viņš apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Tiesa Lemberga krimināllietu skata jau vairākus gadus, bet šonedēļ ASV viņu par korupciju iekļāva sankciju sarakstā.

Mūrniece arī norādīja, ka jaunākās ziņas no Izglītības un zinātnes ministrijas liecina, ka arī turpmāk promocijas darbu izstrāde un aizstāvēšana notiks latviešu valodā, taču neatbildēts paliekot jautājums, kā vispār varējusi rasties ideja, ka tā varētu nebūt.

Kā ziņots, nacionālās apvienības kongresā paredzētas priekšsēdētāja un pārējās valdes vēlēšanas. Paredzama liela konkurence partijas valdes vēlēšanās, bet uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē tikai Dzintars.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās