foto: Valts Baumanis/LETA
No 1. janvāra tiks efektivizēti minibusu un ekspresbusu maršruti un pārvietots maršrutu taksometru galapunkts
Satiksmes mikroautobusi.
Runā Rīga
2019. gada 13. decembris, 15:38

No 1. janvāra tiks efektivizēti minibusu un ekspresbusu maršruti un pārvietots maršrutu taksometru galapunkts

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Lai efektīvāk plānotu uzņēmuma "Rīgas satiksme" resursus un novērstu maršrutu dublēšanos, no 2020. gada 1. janvāra tiks veiktas izmaiņas vairāku minibusu numerācijā, pirmo ciparu aizstājot ar skaitli trīs – 237. uz 337, 241. uz 341., 244. uz 344, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Ņemot vērā, ka šobrīd jau ir 346. ekspresbusa maršruts, 246. minibusa maršruts tiks slēgts, taču tiks veiktas izmaiņas 346.minibusa maršruta kustības sarakstā. Tādejādi Rīgā no 1. janvāra būs 10 ekspresbusu maršruti un astoņi minibusu maršruti.

1. janvārī tiks slēgts maršrutu taksometru stacijas (MTS) galapunkts Satekles ielas krustojumā ar Elizabetes ielu, tādēļ 233. minibusa maršruta un 344., 322., 346. ekspresbusa maršrutu galapunkts pilsētas centrā turpmāk būs Abrenes ielā.

233. minibusa un 344., 346. ekspresbusa maršruts kursēs no galapunkta “Abrenes iela” pa Abrenes ielu, Dzirnavu ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Abrenes ielu kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai tālāk pa Satekles ielu, Dzirnavu ielu un Abrenes ielu. Grozītajos kustības sarakstos, reisu skaits nemainās.

322. ekspresbusa maršruts kursēs no galapunkta “Abrenes iela” pa Abrenes ielu, Turgeņeva ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Abrenes ielu kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai tālāk pa Satekles ielu, Dzirnavu ielu un Abrenes ielu. Grozītajos kustības sarakstos, reisu skaits nemainās.

271. minibusa maršrutā tiks veiktas izmaiņas atiešanas laikos, lai mazinātu sastrēgumu ietekmi uz kustības sarakstu. Kopējais reisu skaits, tai skaitā iebraucienu skaits un laiki pieturvietā “Linezers” nemainās.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka minubusos, kuru numerācija sākas ar 2, darbojas  Rīgas domes piešķirtās atlaides, savukārt ekspresbusos, kuru numerācija sākas ar skaitli 3, Rīgas domes piešķirtās atlaides nedarbojas.