Sabiedrība
2019. gada 18. novembris, 21:46

VIDEO: ar krāšņu uguņošanu noslēdzas Latvijas 101.gadskārtas sagaidīšanas svētki

Jauns.lv / LETA

Atzīmējot Latvijas 101.gadadienu, Rīgā šodien notika ziedu nolikšanas ceremonija, militārā parāde, koncerti un svētku uguņošana 11.novembra krastmalā.

Plkst.21 jau tradicionāli valsts svētkos 11.novembra krastmalā notika Latvijas valsts himnas "Dievs, svētī Latviju!" dziedāšana un uguņošana.

Uguņošana par godu Latvijas 101.gadadienai

gallery icon
21

Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA "International Fireworks Design", savukārt uguņošanas muzikālo pavadījumu veido Jāņa Stībeļa dziesma ar Eduarda Virzas vārdiem "Karogs", Ulda Marhileviča dziesma ar Kārļa Skalbes vārdiem "Mūžam zili", kā arī Kristapa Krievkalna instrumentālās mūzikas fragmenti.

Latvijas tapšanā un aizsardzībā liela nozīme ir Latvijas armijai un arīdzan Zemessardzei, tāpēc muzikālā ieraksta tapšanā piedalījās Zemessardzes orķestris, Zemessardzes koris "Stars", solisti Stībelis un Lūkass Mārtiņš Staķis, kā arī pavadošā grupa - Miķelis Vīte, Ēriks Upenieks un Armands Treilihs, norādīja Rīgas domē.

Pēc svētku uguņošanas krastmalā skanēs Latvijā iemīļotas dziesmas sešu radiostaciju dīdžeju sniegumā. 

18.novembrī svētku pasākumi galvaspilsētā sākās jau plkst.9 ar Ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, pēc kura pie Brīvības pieminekļa notika ziedu nolikšanas ceremonija.

Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa Latvijas proklamēšanas 101. gadadienā

Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa Latvijas proklamēšanas 101. gadadienā.

gallery icon
64

Pēcpusdienā plkst.13.30 ikvienam 11.novembra krastmalā bija iespēja vērot Nacionālo Bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas un ārvalstu vienību militāro parādi. 

Latvijas proklamēšanas un armijas simtgadei veltītā militārā parāde krastmalā

Parādē piedalījās aptuveni 1500 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, parādi komandēja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis ...

gallery icon
64

Savukārt vakarā pie Brīvības pieminekļa notika svinīgais pasākums, kur plkst.20 uzrunu teica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. 

Šodien sabiedriskais transports Rīgā kursē bez maksas. 

Viesi ierodas uz valsts svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī

gallery icon
64

Latvijas Republikas proklamēšanai veltītā pieņemšana Rīgas pilī

Latvijas Republikas proklamēšanai veltīta pieņemšana Rīgas pilī.

gallery icon
50