foto: LETA
Brīvības pieminekļa izgaismošanai saziedoti 22 737 eiro
Brīvības pieminekļa izgaismošana plānota trīs dažādās noskaņās.
Sabiedrība
2019. gada 8. novembris, 12:15

Brīvības pieminekļa izgaismošanai saziedoti 22 737 eiro

Jauns.lv / LETA

Līdz šim vairāk nekā 300 ziedotāju atbalstījuši Brīvības pieminekļa izgaismošanas ideju, saziedojot 22 737 eiro, informēja Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda pārstāvji.

Nesen fonds saņēmis divus būtiskus ziedojumus - mērķa ziedojumu 1800 eiro apmērā, ko, godinot tēva Oskara Neimaņa piemiņu, ziedojusi Pasaules Brīvo Latviešu apvienības valdes priekšsēdētāja Kristīne Saulītis, un novēlējuma ziedojumu 1025 eiro apmērā no Valdas Jaunzemis ģimenes.

Brīvības pieminekļa izgaismošana plānota trijās dažādās noskaņās - ikdienas apgaismojums, kas iedegas līdz ar tumšā laika iesāšanos; svētku izgaismojums, ko izmanto valsts svētkos vai citos svinīgos, tostarp ar valsts protokolu saistītos sarīkojumos; īpašais izgaismojums, kas radīs māksliniecisko baudījumu.

foto: LETA
Brīvības pieminekļa izgaismošana plānota trīs dažādās noskaņās.

Lai šo mērķi sasniegtu, tiek vākti līdzekļi. Sabiedrība aicināta ziedot un iesaistīties skiču apspriešanā, lai izvēlētos labāko izgaismojuma variantu.

Tāpat Brīvības pieminekļa izgaismošanai fonds strādā pie tā, lai Saeimā pieņemtu likumu par Brīvības pieminekli un Brāļu kapiem, nostiprinot to juridisko statusu.

2018.gada nogalē domubiedru grupa bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā nodibināja Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu.

Brīvības piemineklis tika atklāts 1935.gada 18.novembrī, un to uzcēla par tautas saziedotiem līdzekļiem.