foto: LETA
Valsts robežsardzes darbinieks ārpus dienesta laika veicis zādzību, iekļūstot telpā
112
2019. gada 6. novembris, 12:05

Valsts robežsardzes darbinieks ārpus dienesta laika veicis zādzību, iekļūstot telpā

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) par zādzību ārpus dienesta laika aizturējis Valsts robežsardzes amatpersonu, noskaidrots IDB.

Amatpersona aizturēta aizdomās par svešas kustamas mantas zādzību, iekļūstot telpā. Noziegums izdarīts ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika. 

Personai piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatu Valsts robežsardzē.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts nesen laikrakstam "Neatkarīgā" atzina, ka par maznozīmīgiem robežsargu pārkāpumiem IDB iedarbinot maksimālo sankciju programmu, un Valsts robežsardzes priekšnieka skatījumā tas nav pareizi. Saistībā ar kriminālprocesuālajiem pārkāpumiem šajās lietās viņš ir vērsies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā - lai pārbauda IDB darbības. Arī lietā, kas ierosināta pret Pujāta priekšteci šajā amatā ģenerāli Normundu Garbaru.

Arī LNT raidījumam "900 sekundes" viņš atzina, ka pamatā sūdzība Ģenerālprokuratūrai ir saistīta ar nesamērīgu kriminālprocesuālo piespiedu līdzekļu izmantošanu pret robežsardzē strādājošajiem un bijušajām amatpersonām. Viņš uzskata, ka IDB veiktā izmeklēšanas kvalitāte nav atbilstošā līmenī.

Tikmēr IDB uz Pujāta kritiku par IDB izmeklētām lietām norādījis, ka birojs savu darbību veic atbilstoši likumam, turklāt likuma prasības ir vienlīdz saistošas visām iestādēm, tostarp robežsardzei.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA teica, ka izmeklēšanā esošie procesi tika pārbaudīti. Iesniedzējam sniegta informatīva rakstura atbilde, jo ar kriminālprocesa materiāliem var iepazīties tikai kriminālprocesā iesaistītās personas.