foto: Paula Čurkste/LETA
Uz starptautisku operāciju Afganistānā pavada Latvijas karavīrus
Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš izteica gandarījumu par Latvijas karavīru augsto profesionalitāti un ilggadējo pieredzi starptautiskajās operācijās.
Sabiedrība
2019. gada 4. novembris, 20:27

Uz starptautisku operāciju Afganistānā pavada Latvijas karavīrus

Jauns.lv / LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš šodien tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus NATO apmācības operācijā "Resolute Support" Afganistānā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pabriks uzsvēra, ka Latvijas karavīru dalība starptautiskajās operācijās ir būtisks ieguldījums arī Latvijas drošībā.

"Svarīgi, ka mēs drošības jautājumos esam vienoti ar visām Alianses valstīm, - arī tām, kas atrodas tālu no Latvijas. Mums, NATO dalībvalstīm, jābūt vienotām un gatavām atbalstīt vienai otru, reaģējot uz jebkura rakstura draudiem, lai arī no kuras puses tie nenāktu," uzsvēra Pabriks.

Kalniņš izteica gandarījumu par Latvijas karavīru augsto profesionalitāti un ilggadējo pieredzi starptautiskajās operācijās.

"Lielākā vērtība, veicot jebkuru uzdevumu, ir karavīrs. Latvijas karavīri uzdevumu pildīs valstī ar atšķirīgu pieredzi, mentalitāti un kultūru. Tāpēc novēlu turēt augstu godā mūsu, karavīru godu un lepnumu - Latvijas karogu, pašaizliedzīgi un atbildīgi attiecoties pret veicamajiem uzdevumiem," norādīja Kalniņš.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Latvijas karavīri "Resolute Support" operācijā izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali, pretterorisma operācijā Irākā, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali un Eiropas Savienības Jūras spēku Vidusjūrā militārajā operācijā.