foto: LETA
CSDD eksaminatoram piedāvāts 200 eiro kukulis par pārbaudījuma nokārtošanu
Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) automašīna.
Sabiedrība
2019. gada 22. oktobris, 20:19

CSDD eksaminatoram piedāvāts 200 eiro kukulis par pārbaudījuma nokārtošanu

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien veicis neatliekamās procesuālās darbības krimināllietā par iespējamu 200 eiro kukuļa piedāvāšanu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) vadīšanas eksāmenu vērtētājam, lai tiktu sekmīgi nokārtots pārbaudījums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūra LETA uzzināja KNAB, kriminālprocesā, kurā otrdien tika veiktas neatliekamās darbības, viena persona atzīta par aizdomās turēto par Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - kukuļdošanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka fiziska persona piedāvāja kukuli, proti, aploksni ar 200 eiro, CSDD vadīšanas eksāmenu vērtētājam par pozitīvu pārbaudījuma rezultātu kukuļa piedāvātāja interesēs.

KNAB atzinīgi novērtē CSDD operatīvo rīcību, ziņojot par iespējamu kukuļa piedāvājumu. KNAB norāda, ka šis ir tikai viens no gadījumiem, kad kāda institūcija, iegūstot ziņas par iespējamu kukuļošanu, dara visu nepieciešamo, tai skaitā nekavējoties ziņo KNAB, lai kukuļošana tiktu atklāta un vainīgās personas sauktas pie atbildības par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, plašāku informāciju KNAB un CSDD nevarot sniegt.

Savukārt CSDD uzsver, ka ne eksāmenu, ne arī kādu citu pakalpojumu nav iespējams iegūt nelegālā ceļā. Direkcija ir izstrādājusi pretkorupcijas sistēmu un veic regulārus pasākumus, lai savā ikdienas darbā pilnībā izskaustu šādus gadījumus.

KNAB aicina tos, kas pieļauj iespējamību atrisināt kādu sev svarīgu jautājumu ar kukuļa palīdzību, vēlreiz pārdomāt savu rīcību un neiesaistīties koruptīvās attiecībās, jo tām sekos kriminālatbildība.

Neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.
 

Tēmas