foto: "Kurts Coffee" privātais arhīvs
"Kam tiek zagts? Bērnam, invalīdam!” Rīgas centrā no “Kurts Coffee” kafijas namiņa nozagta krājkasīte
“Kurts Coffee” raksta, ka nelietību pastrādājusi kāda ap 60 gadus veca sieviete, kura jau iepriekš līdzīgi uzdarbojusies konkrētajā apkārtnē.
Sabiedrība
2019. gada 16. oktobris, 07:11

"Kam tiek zagts? Bērnam, invalīdam!” Rīgas centrā no “Kurts Coffee” kafijas namiņa nozagta krājkasīte

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas izskaņā kas ļoti nepatīkams atgadījies Rīgā diezgan labi zināmajam ģimenes uzņēmumam “Kurts Coffee”. Nelielā kafijas namiņu tīkla filiālē Tērbatas ielā nozagta krājkasīte, kurā klienti atstājuši naudu Karlsonu ģimenes dēliņa Kurta cīņai ar veselības problēmām.

“Vakar: zvans no Kurta kafijas namiņa. Lokācija – Vērmanes dārzs, Leļļu teātris. Sieviete pasūtījusi divas kafijas, bet tā vietā, lai sagaidītu un samaksātu par saviem dzērieniem, viņa nozagusi Kurta krājkasīti! Kas notiek? Tauta! Kam tiek zagts? Bērnam, invalīdam!” teikts kafijas namiņu oficiālajā “Facebook” kontā.

Kā noskaidroja Jauns.lv, incidents fiksēts 13. oktobrī (svētdiena) aptuveni pulksten 15:00, Tērbatas ielā 2J.

“Kurts Coffee” arī raksta, ka nelietību pastrādājusi kāda ap 60 gadus veca sieviete, kura jau iepriekš līdzīgi uzdarbojusies konkrētajā apkārtnē.

Kundze no pirmā acu uzmetiena šķietot jauka, sirsnīga, smaidīga. Sirmiem īsiem matiem, brillēm. Todien bijusi ģērbusies gaišas krāsas mētelī, galvā krāsaina cepure. Nereti pastaigājoties Vērmanes dārza tuvumā ar sunīti.

Policija uzsāk kriminālprocesu

Ģimene saistībā ar notikušo vērsās Valsts policijā (VP), taču, VP darbiniece sākotnēji norādījusi, ka neesot jēga rakstīt iesniegumu par nozagto naudu, jo tā nepiederot nevienam – tā esot nauda no kuras cilvēki ir atteikušies brīvprātīgi, tāpēc to nevar sasaistīt ar noziedzīgu nodarījumu. Vienīgais par ko esot jēga rakstīt iesniegumu, tā ir krājkasīte.

“Par cik VP darbiniece nevarēja sniegt atbildi, kāds likums to nosaka, un priekšnieks arī man atteica pārrunas, tad, tomēr, piekrita iesniegumā veikt ierakstu par aptuveno summu kā zādzību nelielos apmēros,” piebilda kafijas namiņu tīkla īpašnieces vīrs Ēriks Karlsons.

Jauns.lv vērsās VP, lai noskaidrotu, kādā stadijā ir konkrētais incidents un vai ir ierosināts kriminālprocess.

“VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī pagājušajā svētdienā, 13. oktobrī, tika reģistrēts iesniegums par ziedojuma kastītes zādzību no kafijas namiņa Rīgā. Pēc iesnieguma saņemšanas tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 180. panta, proti, par zādzību,” apstiprināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Priedīte.

Šobrīd likumsargi veic savu darbu un, kā jau ierasts, skaidro notikušā apstākļus, pauda policijā.

Uz jautājumu, kā tad īsti VP lūkojas uz konkrēto situāciju un vai tajā ir saskatāms iespējams noziedzīgs nodarījums, VP pārstāve atbildēja: “Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli. Kā jau minēju, šajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess par zādzību un attiecīgi iespējamā vainīgā persona var tikt saukta pie kriminālatbildības, kas minēta konkrētajā pantā.”