foto: LETA
Jūrmalā peldēšanas sezonu šodien atklās "Latvijas roņi"
2019. gada 6. oktobris, 09:18

Jūrmalā peldēšanas sezonu šodien atklās "Latvijas roņi"

Jauns.lv / LETA

Ziemas peldētāju biedrības "Latvijas ronis" dalībnieki un viņu viesi no citiem Latvijas ziemas peldētāju klubiem svētdien plkst.11 pie Bulduru glābšanas stacijas atklās ziemas peldēšanas sezonu, informē biedrības valdes priekšsēdētāja Sarma Kočāne.

Ziemas peldēšanas sezona tradicionāli ilgst no oktobra pirmās svētdienas līdz marta pēdējai svētdienai, skaidro Kočāne. Šajā laikā ziemas peldētāji regulāri tiekas un peld atklātās ūdens tilpnēs, neatkarīgi no laika apstākļiem. Sezonas laikā tiek rīkotas dažādas "roņu" aktivitātes - sacensības, skates, karnevāli.

Pirmās acensības ziemas peldētājiem notiks novembra sākumā - no 1. līdz 3. novembrim Jelgavā norisināsies Pasaules ziemas peldēšanas kausa izcīņas pirmais posms, kas vienlaikus būs arī Latvijas Ziemas peldēšanas čempionāta pirmais posms. 

Savukārt 18. novembrī ziemas peldētāji plāno akciju "Roņi peld 101". Pagājušā gadā, par godu Latvijas simtgadei, notika 100 minūšu garš peldējums vienlaicīgi dažādās Latvijas vietās. Kočāne norāda, ka šis pasākums izpelnījās lielu atsaucību, tāpēc tas varētu tikt ieviests par tradīciju, ar katru gadu peldējumu pagarinot par vienu minūti.

Šajā sezonā norisināsies arī Pasaules Ziemas peldēšanas čempionāts, kas notiek reizi divos gados. 2020. gada februārī "roņus" no visas pasaules uzņems Slovēnijas pilsēta Bleda. Latvijas ziemas peldētāji plāno piedalīties arī citās starptautiskās sacensībās Krievijā, Polijā, Zviedrijā, Lielbritānijā un citur.

Sezonas atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti - gan jau pieredzējušie ziemas peldētāji, gan arī tie, kuri vēl tikai vēlas kļūt par tādiem.

Ziemas peldētāju sezonas pasākumu kalendārs pieejams biedrības "Latvijas ronis" mājas lapā www.latvijasronis.lv. 

Tēmas