foto: LETA
Eiropas diena bez avārijās bojā gājušiem Latvijā tiešām aizvadīta bez mirušajiem
Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem Latvijā tiešām aizvadīta bez bojāgājušajiem.
112
2019. gada 27. septembris, 08:01

Eiropas diena bez avārijās bojā gājušiem Latvijā tiešām aizvadīta bez mirušajiem

Jauns.lv / LETA

"Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem" Latvijā tiešām ir tikusi aizvadīta bez avārijās bojāgājušajiem, tomēr vairāki cilvēki ir guvuši traumas, informēja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā diennakts laikā Latvijā reģistrēti 125 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 12 cilvēki, no tiem pieci bija velosipēdisti, bet divi - gājēji. Starp cietušajiem neesot daudz cilvēku ar smagām traumām.

Kopumā vakar noformēti 899 administratīvo pārkāpumu protokoli, kas ir būtiski vairāk nekā ikdienā. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 426 protokoli, no tiem visvairāk - 163 Vidzemē. Arī šis rādītājs ir būtiski lielāks nekā ikdienā. Tāpat dienas laikā ir fiksēti vairāki gadījumi, kad autovadītāji pie stūres ir lietojuši telefonus, kā arī izteikti aizrādījumi par nepiesprādzēšanos.

Ceturtdien policija aizturēja astoņus autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā.

Kā ziņots, policija 26.septembrī visā Latvijā pastiprināti uzraudzīja satiksmi, cerot aizvadīt dienu bez avārijās bojāgājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Šajā dienā jau ceturto gadu pēc kārtas Eiropas Savienības dalībvalstīs norisinājās akcija "Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem", kuru rīko Eiropas ceļu policijas tīkls sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Šogad policija akcijas laikā pastiprinātu uzmanību pievērsa gan autovadītājiem, gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, skaidrojot riskus, kas rodas satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tika solīts intensīvi kontrolēt drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanu.

Eiropā ceļu satiksmes negadījumos ik dienu dzīvību zaudē aptuveni 70 cilvēku. Latvijā šogad līdz 23.septembrim avārijās gājuši bojā 92 satiksmes dalībnieki, bet 340 tikuši smagi ievainoti. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 91 cilvēks, bet smagi cieta 402 personas.