foto: LETA
Talsu novadā būtiski pieaugs maksa par ūdeni un kanalizāciju
Novadu ziņas
2019. gada 26. septembris, 15:12

Talsu novadā būtiski pieaugs maksa par ūdeni un kanalizāciju

Jauns.lv / LETA

No nākamā gada 1.februāra plānots būtiski paaugstināt maksu par ūdeni un kanalizāciju lielākajai daļai Talsu novada iedzīvotāju, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lielākajā daļā Talsu pašvaldības teritorijā maksa par ūdeni palielināsies par 26,88%, savukārt visā novadā maksa par kanalizāciju pieaugs no 15,85% līdz pat 62,39%.

SIA "Talsu ūdens" šomēnes Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedza ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu. 

Uzņēmums paziņojumā norādījis, ka spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar uzņēmuma ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas darbības zonas paplašināšanos Talsu novadā, kas rada darbaspēka, nolietojuma, energoresursu izmaksu pieaugumu, kas vairs nav nosedzams ar esošajiem uzņēmuma ieņēmumiem par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem. 

Ja SPRK apstiprinās "Talsu ūdens" piedāvāto tarifu projektu, tad viens kubikmetrs ūdens maksās 1,18 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt kanalizācija izmaksās 1,90 eiro bez PVN par vienu kubikmetru.

Laucienas un Ķūļciema pagastā maksu par ūdeni plāno nedaudz samazināt, Balgales pagastā tas paliks nemainīgs.

Iedzīvotāji var iepazīties ar tarifa projektu "Talsu ūdens" administrācijas telpās, kā arī līdz rakstveidā vai elektroniski sniegt priekšlikumus vai ieteikumus "Talsu ūdens", kā arī SPRK.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Talsu ūdens" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1 249 523 eiro, zaudējumi - 179 436 eiro.

Tēmas