foto: Valsts policija
Pēc soctīklos izplatītā video, kur jaunieši brutāli piekauj savu vienaudzi, aizturēts iespējamais vainīgais
112
2019. gada 9. septembris, 22:21

Pēc soctīklos izplatītā video, kur jaunieši brutāli piekauj savu vienaudzi, aizturēts iespējamais vainīgais

Jauns.lv

Saistībā ar video, kurš tika izplatīts sociālajos tīklos, kur jaunieši vardarbīgi piekauj savu vienaudzi, 3. septembrī iespējamā vainīgā persona tika aizturēta, informē Valsts policijā.

Pret aizturēto personu par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas, proti, par laupīšanas faktu pielietojot fizisku spēku pret cietušo personu.

Aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Sarkandaugavā 2. septembrī, pirmdienas pēcpusdienā, kāds 14 gadus vecs pusaudzis devies no pirmās skolas dienas svinīgā pasākuma. Pie viņa pienākuši trīs citi jaunieši un viens no viņiem skolēnu piekāvis, pēc kā nolaupījis somu un “Samsung” mobilo telefonu.

Notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas bērnu nogādāja ārstniecības iestādē, kā arī Rīgas pašvaldības policija. Pašvaldības policisti noskaidroja iesaistīto skolēnu pazīmes un palīdzēja Rīgas Ziemeļu iecirkņa policistiem viņus apzināt.

Likumsargi noskaidroja, ka uzbrucējs ir 14 gadus vecs pusaudzis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Jāpiemin, ka jaunietis jau ir sasniedzis vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.