foto: LETA
Uzmanību iedzīvotājiem: 5. septembrī Vecmīlgrāvī notiks civilās aizsardzības mācības
Runā Rīga
2019. gada 3. septembris, 18:11

Uzmanību iedzīvotājiem: 5. septembrī Vecmīlgrāvī notiks civilās aizsardzības mācības

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ceturtdien, 5. septembrī, plkst. 12.00 SIA „Neste Latvija” (Laivinieku ielā 5, Rīgā) notiks teorētiskās un praktiskās civilās aizsardzības mācības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mācības notiek ar mērķi pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus katastrofas draudu gadījumā, kas noteikti SIA „Neste Latvija” civilās aizsardzības plānā un ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Civilās aizsardzības mācībās būs iesaistīti: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Valsts vides dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, SIA „Neste Latvija”, Rīgas Pašvaldības policija un Ostas policija.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Tiks iedarbināta SIA „Neste Latvija” trauksmes sirēna un civilās aizsardzības apziņošanas sistēma, kas paredzēta mācību dalībniekiem.

Apkaimē ir iespējami satiksmes ierobežojumi, jo mācību scenārijs paredz glābšanas darbos iesaistīt vairāku operatīvo dienestu transportlīdzekļus, bloķēt piekļuvi SIA „Neste Latvija” un evakuēt cilvēkus no notikuma vietas.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes ierobežojumiem un neņemt vērā skanošās sirēnas šajā laikā.