foto: Rīgas dome
Rīga un Somijas pilsēta Porvo diskutē par pilsētu attīstības jautājumiem
Runā Rīga
2019. gada 3. septembris, 14:50

Rīga un Somijas pilsēta Porvo diskutē par pilsētu attīstības jautājumiem

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Otrdien, 3. septembrī, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs tikās ar Porvo (Somija) mēru Jukka-Pekka Ujula un ekspertu delegāciju, lai pārrunātu pilsētu attīstības jautājumus.

„Ir liels gods uzņemt Rīgā šādu augsta līmeņa delegāciju. Esam veidojuši un uzturējuši labas attiecības arī ar citām Somijas pilsētām, piemēram, jau 55 gadus sadarbojamies ar Pori, kopš 1964. gada, esam sadarbojušies arī ar Helsinkiem dažādos Eiropas Savienības fondu projektos. Rīga, tāpat kā Somijas pilsētas, ir dalībniece daudzās starptautiskās savienībās – Baltic Metropoles, Union of Baltic Cities, Eurocities un citās, tādā veidā veicinot starptautisku viedokļu apmaiņu nozaru ekspertu starpā. Šodien ir īpaša diena, jo šim sarakstam varēsim pievienot klāt Porvo,” sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors.

Tikšanās dalībnieki konsultējās par aktuālajiem pilsētas attīstības, pārvaldības, budžeta veidošanas, izglītības, mobilitātes, ūdensapgādes un attīrīšanas jautājumiem, kā arī dalījās pieredzē par iedzīvotājiem un viesiem pievilcīgas pilsētvides veidošanu.

Pasākuma izskaņā abu pilsētu pārstāvji apmainījās dāvanām. Rīgas pilsētas izpilddirektors Porvo mēram pasniedza stikla vitrāžu ar Vecrīgas skatu.