Svētdiena - vissiltākā decembra diena Latvijas vēsturē
Rīgā svētdien piedzīvota siltākā decembra diena novērojumu vēsturē.
Sabiedrība

Svētdiena - vissiltākā decembra diena Latvijas vēsturē

Jauns.lv

Svētdien Latvijā gaisa temperatūra būs +6..+9 grādi naktī un +9..+12 grādu dienā, tādējādi tā būs viena no visu laiku siltākajām ziemas dienām un var kļūt par vissiltāko decembra diennakti meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Svētdiena - vissiltākā decembra diena Latvijas vēs...

Anomālais siltums tuvojas no Rietumeiropas, kur sestdien Anglijā gaisa temperatūra pakāpusies līdz +16 grādiem, Francijas dienvidrietumos un vietām Spānijā - līdz +21..+24 grādiem.

Pārsvarā saglabāsies apmācies laiks. Naktī un priekšpusdienā Latvijas lielākajā daļā, vēlāk vairs tikai vietām gaidāms neliels lietus un dūmaka.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Ziemeļkurzemē - līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā svētdien gaidāma siltākā decembra diena novērojumu vēsturē - prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +12 grādiem, līdzšinējais galvaspilsētas rekords ir +11,5 grādi 1953.gada 5.decembrī. Naktī un priekšpusdienā iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, dienā brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Mēneša nacionālais siltuma rekords ir +12,5 grādi 1947.gada 4.decembrī. Decembra otrās dekādes rekords Latvijā ir 2006.gada 15.decembrī reģistrētie +11,6 grādi, savukārt 20.decembra rekords ir +11,4 grādi 1932.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA