foto: Rojs Maizītis
Rīgas mēra kandidāts Viesturs Zeps: Visvairāk rīdziniekus neapmierina „Rīgas namu pārvaldnieks”
Rīgas mēra amata kandidāts Viesturs Zeps: „„Rīgas namu pārvaldniekā” ir nepieciešama pamatīga darba pārskatīšana, lai tā darbības modelis varētu atbilst cilvēku vajadzībām.
Sabiedrība
2019. gada 11. augusts, 07:41

Rīgas mēra kandidāts Viesturs Zeps: Visvairāk rīdziniekus neapmierina „Rīgas namu pārvaldnieks”

Jauns.lv

Rīgas domes opozīcijas virzītais galvaspilsētas mēra kandidāts Viesturs Zeps („Attīstībai/Par!”) teic, ka visvairāk galvaspilsētas iedzīvotājus neapmierina pašvaldības namu apsaimniekotājs „Rīgas namu pārvaldnieks” – par to tiek saņemts visvairāk sūdzību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Visvairāk sūdzību saņemam par „Rīgas namu pārvaldnieku” (RNP). Pirmām kārtām novecojusī iecirkņu sistēma, kur darbinieki neatrodas uz vietas, neapseko dzīvokļus. Tā apsaimniekojot, daļa no mājām lēnā garā pārvēršas par graustiem. RNP nepieciešama pamatīga darba pārskatīšana, lai tā darbības modelis varētu atbilst cilvēku vajadzībām.

Atceramies pagājušo gadu, kad rudenī slēdza klāt siltumu. Visu vasaru varēja sagatavoties, bet rudenī vairākos tūkstošos dzīvokļu siltuma nebija. Un tad RNP nepārtraukti veiktie remonti – it kā remontē, bet neko nesaremontē,” Zeps teica Jauns.lv.

foto: Ieva Lūka/LETA
Rīdzinieki jau gadiem sūdzas par „Rīgas namu pārvaldnieka” paviršo un dārgo darbību, bet uzlabojumu kā nav, tā nav.

Par to, kāds „bardaks” valda Rīgas domes uzņēmumos, viņš ilustrē ar nodibinājuma „Rīga.lv” piemēru: 

„Klasisks piemērs ir nodibinājums „Rīga.lv”, kas gadā vidēji saņem aptuveni divus miljonus eiro lielu dotāciju. Šī organizācija lielā mērā dublē domes Sabiedrisko attiecību nodaļu un Izglītības, kultūras un sporta departamentu. „Rīga.lv” it kā pārrakstīja, pārpublicēja rakstus. Nevarēja saprast, kurā brīdī tie ir autordarbi, kurā vienkārši pārrakstīti.

Tad atkal piešķirtais finansējums nevalstiskām organizācijām (NVO) ne pēc atklāta konkursa principa, kurā var piedalīties jebkurš. Uz katru domes sēdi nāk lēmumprojekti, kuros ir atbalsts kaut kādiem projektiem, un es nesaprotu, pēc kādiem principiem tie nonākuši līdz domei. Formāli konkurss izsludināts, bet varēja kvalificēties viena vai divas biedrības. Saprotams, ka tas viss ir sarunāts un tikai pēc tam procedūra tiek „piedzīta klāt”. Šo gadu laikā ir izveidojušās privileģētās organizācijas, kurām visu laiku tiek nodrošināts atbalsts, kam citi netiek klāt”.