foto: Ģirts Ozoliņš
FOTO: sabiedrības elite pulcējas jaunās koncertzāles atklāšanā Ventspilī
Par jauno projektu glāzes saskandina Aivars Lembergs un kultūras ministrs Nauris Puntulis.
Novadu ziņas
2019. gada 28. jūlijs, 09:51

FOTO: sabiedrības elite pulcējas jaunās koncertzāles atklāšanā Ventspilī

Jauns.lv

Politiķi (pārsvarā no ZZS un Nacionālās apvienības), augstākās raudzes mūziķi un citi kultūras dzīves pārstāvji sestdien pulcējās jaunās koncertzāles "Latvija" atklāšanā. Koncertzāle līdzās Ventspils mūzikas vidusskolai ir viens no vērienīgākajiem projektiem valstī pēdējo gadu laikā.

Ventspilī atklāj jaunu koncertzāli "Latvija"

gallery icon

Ar krāšņu koncertu, kas saņēma ovācijas, 25.jūlijā Ventspilī atklāja jauno kultūras, mākslas un izglītības telpu "Latvija". Viesus jaunajā ēkā sagaidīja pretrunīgi vērtētais Ventspils līderis Aivars Lembergs ar kundzi. Kā novēroja Jauns.lv, uz atklāšanu sanākušajiem karstajā dienā nācās vismaz 30 minūtes stāvēt garumgarā rindā, lai tiktu zālē iekšā. 

foto: Aculiecinieces
Rinda uz iekļūšanu koncertzālē.

Vispirms Lembergs ar kundzi pie durvīm sagaidīja viesus, kas nāca, sasveicinājās, daži pasniedza dāvanas, kopā nofotografējās, tad foajē arī teica uzrunu. Pēc tam sekoja koncerts, kura mākslinieciskais vadītājs bija Māris Sirmais, un ko klāt neesošie varēja vērot LTV translācijā. 

Koncertā piedalījās Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda”, jauktais koris “Ventspils”, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti – Iveta Apkalna (ērģeles), Intars Busulis (vokāls), Gints Pabērzs (saksofons) un Emīls Patriks Dzenītis (vokāls).

Jaunais komplekss tika celts divus gadus, un ne bez dažādiem skandāliem. "Latvijas" Lielās zāles ietilpība ir 578 vietas, zāli projektēja vācu arhitektu birojs. Kopumā Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles "Latvija" izmaksas sasniedza 31 miljonu eiro.

Ēka pieņemta ekspluatācijā 2019.gada 5.jūlijā.

Atbilstoši pušu faktiskā ieguldījuma apmēram projekta sagatavošanā un realizācijā, Latvijas valstij Kultūras ministrijas (KM) personā pieder 349/1000 domājamās daļas, bet Ventspils pilsētas pašvaldībai - 651/1000 domājamās daļas no kopīpašuma.

Vienošanās starp KM, Ventspils pilsētas domi un Ventspils Mūzikas vidusskolu paredz, ka pašvaldība jaunajā ēkā nodrošinās kultūras un izklaides funkciju, kas deleģēta SIA "Kurzemes filharmonija", savukārt valsts pārziņā ir kultūras un izglītības funkcija, ko īstenos Ventspils Mūzikas vidusskola.