foto: Ekrānuzņēmums no "Yotube.com" video
Latvietis Gatis, kurš vegānu festivālā Londonā ēda beigtas vāveres, saņēmis sodu
Sabiedrība
2019. gada 23. jūlijs, 16:07

Latvietis Gatis, kurš vegānu festivālā Londonā ēda beigtas vāveres, saņēmis sodu

Jauns.lv

Kaislīgais vegāniskā dzīvesveida nicinātājs Gatis Lagzdiņš, kurš Londonas vegānu festivāla laikā pūļa priekšā, izrādot savu protestu, ēda beigtas vāveres, notiesātas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un saņēmis sodu, vēsta BBC.

Gata pēdējā anti-vegānisma akcija Londonas Soho rajonā beidzās ar viņa arestu. Pirms protesta Gatis pauda, ka viņa mērķis ir palīdzēt vegāniem, kuri pakļauj sevi nepietiekama uztura riskiem, taču galarezultātā puisis esot izbiedējis pat tos, kuri no ikdienas uztura gaļu neizslēdz. 

Pēc tam, kad Gatis iekodās līdzi paņemtajā beigtajā vāverē, ļaudis sāka viņu filmēt ar telefoniem un neslēpa sašutumu par notiekošo. Pretargumenti neizpalika arī no pašu vegānu puses, kuri pauda nožēlu, ka Gatis iet tik tālu, lai protestētu pret dzīvesveidu, kura pamatdoma ir līdzjūtība pret dzīvām būtnēm. 

Jaunais vīrietis gan noliedzis, ka viņa uzvedība vegānu festivāla laikā būtu varējusi traumēt apkārtējos, taču tiesa lēma puisim piespriest naudas sodu 400 birtu mārciņu (444 eiro) apmērā. 

Jauns.lv jau vēstīja par Gata Lagzdiņa aktivitātēm  kurš savu nostāju pauž, kaitinot vegānus to festivālos ar jēlu cūku galvu un beigtu vāveru gaļas ēšanu.  Tāpat atklātībā nonākusī pārsteidzoša informācija par latvieša skolas gaitām. Vairāk lasi šeit.

Tēmas