foto: AFP/Scanpix
Karstums daļā Eiropas pieņemas spēkā līdz +41 grādam; pie mums svelme gaidāma nedēļas beigās
Sabiedrība
2019. gada 23. jūlijs, 13:10

Karstums daļā Eiropas pieņemas spēkā līdz +41 grādam; pie mums svelme gaidāma nedēļas beigās

Jauns.lv

Lielu daļu Eiropas pārņēmis karstuma vilnis, īpaši smagi skarot Vācijas rietumus – tur gaisa temperatūra trešdien varētu pārsniegt pat +41 grādu, lēš sinoptiķi. Tāds karstums varētu lauzt visus vēsturiskos Vācijas rekordus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Ja šīs prognozes piepildīsies, tas būs vēsturiska rekorda cienīgs notikums. Nekad agrāk neesmu piedzīvojusi tik lielu karstumu Vācijā,” apstiprinājis vācu meteoroloģijas centra pārstāvis. 

Tāpat meteorologi prognozē tropu klimatam raksturīgi siltas naktis. 

Pagājušajā nedēļā karstuma vilnis sasniedza Spāniju, kur tika brīdināts par 40 grādu karstumu, savukārt šīs darba nedēļas sākumā svelme sasniegusi Franciju un Vāciju. 

Prognozes par karstuma spēku, izplatību un noturību pagaidām ir dažādas. Iespēja, ka jūlija nogalē arī Baltijas valstīs gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30 grādiem vai augstāk, ir nepilni 50 procenti. 

Tikmēr Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrs vēsta, ka šīs nedēļas beigās, kā liecina šī brīža prognozes, ar rietumu, dienvidrietumu vēju ieplūdīs siltāks gaiss, un gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā pakāpeniski paaugstināsies līdz pat +24…+29 grādiem.