foto: LETA
FM uzdevumā pētīs Eiropas Sociālā fonda finansējuma ieguldījumu efektivitāti un lietderību
Uzraksts "Latvijas Republikas Finanšu ministrija".
2019. gada 21. jūlijs, 23:28

FM uzdevumā pētīs Eiropas Sociālā fonda finansējuma ieguldījumu efektivitāti un lietderību

Jauns.lv / LETA

Finanšu ministrija (FM) izsludinājusi iepirkumu, kura ietvaros iecerēts izvērtēt Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma ieguldījumu efektivitāti un lietderību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

FM atzina, ka izvērtējuma mērķis ir īstenot neatkarīgu, ārēju pētījumu, lai novērtētu ESF finansējuma ieguldījumu efektivitāti un lietderību, kā arī ietekmi valsts pārvaldes attīstībā un nodarbināto profesionālajā pilnveidē mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomās.

2014.-2020.gada Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā Valsts kancelejas pārraudzībā ir darbības programma, ar kuru tiek nodrošināta valsts pārvaldes iestādēs nodarbināto profesionālā pilnveide un tiek veicināta komercdarbības vides sakārtošana, ēnu ekonomikas un korupcijas mazināšana.

Ar pētījumu FM cer novērtēt pasākumu mērķauditorijas iesaisti un profilu, tajā skaitā, veikt projektu dalībnieku demogrāfisko datu un uzraudzības rādītāju izpildes efektivitātes analīzi. Tāpat iecerēts novērtēt, cik lielā mērā izvēlētais apmācību saturs, metodoloģija un norises veids sekmē dalībnieku profesionālo kompetenču, prasmju un attieksmju veidošanu un stiprināšanu. Tiks arī vērtēts, cik lielā mērā izvēlētais aktivitāšu saturs, mācību pieeja un norises veids atbilst mērķa grupas faktiskajām vajadzībām.

Plānots arī identificēt faktorus un konkrētas prakses, kas ir veicinājušas vai kavējušas gūto zināšanu, prasmju un attieksmju pielietojumu un pārnesi uz darba vidi.

Pētījumu finansēs ESF.

Izvērtējuma rezultātā gūtos secinājumus izmantos Valsts kanceleja, Valsts administrācijas skola un Valsts kontrole. Tāpat izvērtējuma rezultāti tiks izmantoti, izstrādājot Nacionālo attīstības plānu 2020.-2027.gadam un nacionālos plānošanas dokumentus, lai piesaistītu ārvalstu finanšu resursus. Izvērtējums tiks izmantots, novērtējot "Valsts pārvaldes reformu plānu 2020", kā arī, izstrādājot priekšlikumus turpmākajiem valsts pārvaldes attīstības plānošanas dokumentiem.