foto: Publicitātes foto
Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz “Līgo darbnīcu”
Runā Rīga
2019. gada 18. jūnijs, 23:04

Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz “Līgo darbnīcu”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Vasaras saulgriežu ieskaņā, 21. un 22. jūnijā, Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā keramikas flīžu apgleznošanas darbnīcu, kurā ikviens interesents varēs dekorēt neglazētu, baltu flīzi, izmantojot profesionālas keramiskās krāsas un trafaretus. Darbnīcu vadīs Rīgas Porcelāna muzeja muzejpedagoģes Astra Kaprāne un Rasa Jansone.

Rīgas Porcelāna muzeja “Līgo darbnīca” notiks 21. un 22. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 17.00. Darbnīcas dalībniekiem piedāvās iedvesmoties no gataviem paraugiem, trafaretiem un vizuāliem materiāliem ar saulgriežu tematikai atbilstošiem ziedu un augu rakstiem, simboliem vai tēliem. Darbnīcas norise plānota Konventa sētā iepretim Rīgas Porcelāna muzeja ieejai, bet sliktos laika apstākļos darbnīca notiks muzeja iekštelpās. Dalības maksa darbnīcā — EUR 5,60.

Rīgas Porcelāna muzejs kā vienu no saviem darbības virzieniem paralēli muzeja ekspozīcijas apskatei piedāvā radošās porcelāna veidošanas un apgleznošanas darbnīcas, kas ļauj labāk izprast porcelāna priekšmetu tapšanas procesu un iepazīties ar dažādiem porcelāna dekorēšanas veidiem un apstrādes tehnikām.

Radošās darbnīcas vasaras mēnešos Rīgas Porcelāna muzejā pieejamas katru nedēļu no otrdienas līdz sestdienai. Arī jūlijā muzejs piedāvā apgūt apgleznošanas tehnikas uz keramikas flīzēm, dekorējot tās ar aukstajām keramikas krāsām.

23. jūnijā un 24. jūnijā Rīgas Porcelāna muzejs būs slēgts.

Līdz 7. jūlijam muzejā skatāma Rimmas Pancehovskas personālizstāde “Porcelāna deja”.