foto: LETA
Ministrs Rinkēvičs: "Sarežģīto situāciju Moldovā iespējams atrisināt tikai demokrātiskā procesā"
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Politika
2019. gada 9. jūnijs, 13:34

Ministrs Rinkēvičs: "Sarežģīto situāciju Moldovā iespējams atrisināt tikai demokrātiskā procesā"

LETA

Vienīgais veids, kā atrisināt sarežģīto situāciju Moldovā, ir izmantojot demokrātisku procesu un dialogu starp politiskajām partijām, vietnē "Twitter" paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs norāda, ka seko līdzi notikumiem Moldovā un aicina visām pusēm šajā situācijā ieturēt mierīgu nostāju.

Kā ziņots, Moldovas prezidenta pienākumu izpildītājs Pāvels Filips svētdien parakstījis rīkojumu par parlamenta atlaišanu un izsludinājis ārkārtas vēlēšanas 6.septembrī.

Moldovas Konstitucionālā tiesa pirms tam apturēja prezidenta Igora Dodona pilnvaras un uzdeva Filipam uz laiku pārņemt prezidenta pienākumus.

Tāds lēmums tika pieņemts pēc Demokrātiskās partijas deputātu grupas pieprasījuma un pamatots ar to, ka Dodons nav pildījis Konstitucionālās tiesas lēmumu un atteicies parakstīt rīkojumu par parlamenta atlaišanu. Dodons savu lēmumu pamatoja ar to, ka deputāti vēl varot vienoties.

Neraugoties uz Konstitucionālās tiesas lēmumu par parlamenta atlaišanu, sestdien tika sasaukta parlamenta sēde, kurā tas apstiprināja jauno valdību un par premjerministri ievēlēja labējās opozīcijas līderi Maiju Sandu. Dodons nekavējoties pieņēma jaunās valdības locekļu zvērestu.