foto: Aizsardzības ministrija.
Sprādzienā Ādažu poligonā bojāgājušais Albānijas karavīrs pavadīts uz dzimteni
Sprādzienā Ādažu poligonā bojāgājušais Albānijas karavīrs pavadīts uz dzimteni.
2019. gada 15. maijs, 14:00

Sprādzienā Ādažu poligonā bojāgājušais Albānijas karavīrs pavadīts uz dzimteni

Jauns.lv / LETA

Rīgas lidostā šodien notika atvadīšanās ceremonija no Albānijas kontingenta komandiera majora Klodiana Tanuši, kurš 10.maijā mira slimnīcā no vairākas dienas iepriekš sprādzienā Ādažu poligonā gūtajām traumām, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atvadīšanās ceremonijā piedalījās Latvijas aizsardzības nozares vadība, NATO kaujas grupas Latvijā un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri.

Šodien, pieminot bojāgājušo karavīru, visos aizsardzības nozares objektos karogi ir pusmastā.

Lidostā “Rīga” atvadās no Ādažu poligonā bojāgājušā Albānijas kontingenta komandiera

Šodien, 15.maijā, lidostā “Rīga” notika atvadīšanās ceremonija no Albānijas kontingenta komandiera majora Klodiana Tanuši, kurš 10.maijā mira Rīgas Austrumu klīniskajā ...

gallery icon
9

Jau ziņots, ka 6.maijā, plkst.9.13 Ādažu poligonā notika negadījums, kura laikā dzīvību zaudēja Albānijas bruņoto spēku kaprāle Zarifi Hasanaja. Vēl divi karavīri tika nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas viens no viņiem slimnīcu pameta jau 6.maijā, jo gūtās traumas bija virspusējas.

Tomēr otra karavīra, majora Tanuši stāvoklis bija galēji smags un Intensīvās terapijas klīnikā ārsti cīnījās par viņa dzīvību, taču to neizdevās glābt.

Militārā policija sākusi kriminālprocesu par sprādziena faktu Ādažu poligonā. Kriminālprocesā ir veiktas sākotnējās neatliekamās izmeklēšanas darbības, piesaistot arī kompetentus ekspertus no Valsts policijas. Lai noteiktu sprādziena iemeslu un to, kāds sprādzienbīstams priekšmets ir detonējis, tiks veiktas ekspertīzes. Izmeklēšanas interesēs patlaban nekāda plašāka informācija netiks sniegta.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās