foto: LETA
Kaimiņš: Zakatistova "izdošanu" neatbalstīšu
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.
Politika
2019. gada 25. aprīlis, 09:37

Kaimiņš: Zakatistova "izdošanu" neatbalstīšu

Jauns.lv / LETA

 Politiskās partijas "KPV LV" dibinātājs Artuss Kaimiņš norāda, ka šobrīd publiski izskanējušie prokuratūras argumenti partijas biedra un frakcijas vadītāja Ata Zakatistova izdošanai nepārliecina un vairāk ir vērtējams kā mēģinājums "piešūt lietu" situācijā, kad tās nav. 

Kaimiņš: "Es personīgi atbalstīšu Zakatistovu un balsošu "pret" viņa izdošanu. Respektēju prokuratūras darbu, bet šī lieta nav tā, uz kuras bāzes var kādu veidot par "grēkāzi". Esmu pārliecināts, ka Zakatistovs jau tuvākajā laikā spēs viest skaidrību un kliedēt sabiedrības neziņu. Ja kāds domā, ka ar šādu gājienu var vājināt partiju, tad tas nav šis gadījums!"

Jau vēstīts, ka prokuratūra vērsusies Saeimā, lūdzot izdot kriminālvajāšanai deputātu Ati Zakatistovu (KPV LV).

Neminot personas vārdu, Prokuratūras pārstāve Laura Majevska informēja, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors šodien vērsās Saeimā ar ierosinājumu par piekrišanas došanu kriminālvajāšanas sākšanai pret deputātu par Krimināllikuma 177.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Minētais pants paredz atbildību par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdza prokuratūrai par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēt Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Zakatistovs noliedz vainu saistībā ar iespējamo apsūdzību krāpšanā un vēlas iepazīties ar izveidojušos situāciju, iepriekš žurnālistiem pauda politiķis. Viņš norādīja, ka nav iesaistīts krāpšanā, paužot, ka ir tikušas sniegtas konsultācijas, bet sīkāk nestāstīja, ko tieši ir konsultējis.

Ģenerālprokuratūra jau nolēmusi Tamužu saukt pie kriminālatbildības par krāpšanu lielā apmērā.