foto: LETA
Robežsargi Daugavpilī jau trešo reizi šogad pieķer vienu un to pašu cigarešu kontrabandistu
Nelegālā cigarešu ražotnē saražotas cigaretes.
112
2019. gada 24. aprīlis, 23:37

Robežsargi Daugavpilī jau trešo reizi šogad pieķer vienu un to pašu cigarešu kontrabandistu

Jauns.lv / LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas 23.aprīlī Daugavpilī jau trešo reizi šogad par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturējušas kādu vīrieti, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdienas rītā, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī, Stacijas ielas apkaimē, veica automašīnas "Peugeot 406" pārbaudi, kuras rezultātā, automašīnas bagāžas nodalījumā tika konstatētas kontrabandas cigaretes. Kopumā robežsargi izņēma 30 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu nelikumīgu pārvietošanu tika aizturēts automašīnas vadītājs, 1998.gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Pārbaudes laikā noskaidrojās, ka transportlīdzekļa vadītājam nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, līdz ar to viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta sestās daļas 1.punktā minētā pārkāpuma izdarīšanu.

Pētersone piezīmēja, ka saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu vīrietis robežsargu redzeslokā nonācis jau trešo reizi, proti, šī gada februārī Naujenes pagastā vīrietis pieķerts savā garāžā glabājam kontrabandas cigaretes, savukārt aprīļa sākumā vīrietis nelikumīgajā rūpalā pieķerts atkārtoti - cigaretes nelikumīgi pārvietojot savā automašīnā.

Kā iepriekš, tā arī šoreiz pret 1998.gadā dzimušo vīrieti par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apmērā, sākts kriminālprocess. Par šādu pārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam.