foto: Facebook
20 gadu vecās Sindijas nāve ir uz dienestu sirdsapziņas: slepkavu izlaida no cietuma un vairs nepieskatīja
Sindija Rone tika noslepkavota; to, visticamāk, izdarīja viņas patēvs, kurš jau iepriekš tiesāts par slepkavību.
112
2019. gada 20. aprīlis, 22:10

20 gadu vecās Sindijas nāve ir uz dienestu sirdsapziņas: slepkavu izlaida no cietuma un vairs nepieskatīja

Jauns.lv

Pēc pāris dienu ilgas meklēšanas sabiedrību aizvadītajā nedēļā pāršalca ziņa, ka Kurzemes pusē pazudusī 20 gadus vecā Sindija Rone atrasta mirusi. Turklāt vardarbīgā nāvē. Apcietinātais vīrietis, kuru likumsargi tur aizdomās, iepriekš izcietis cietumsodu par slepkavību. Kāpēc netika novērsts atkārtots noziegums?

LTV "Panorāma" atgādina, ka 20 gadu vecā Sindija izgāja no savām mājām Prinkulē bez telefona, bez naudas, bez dokumentiem. Trīs dienas vēlāk viņas līķi atrada 20 kilometru no mājām akā Embūtē. Sindija bija noslepkavota. Tieši vietējiem iedzīvotājiem bija aizdomas, ka jaunieti nogalinājis viņas pašas patēvs Viesturs. Viņš iepriekš septiņus gadus sēdēja cietumā par slepkavību. Patēvs arī atzinies Sindijas slepkavībā. 

16% riska, ka slepkavnieks slepkavos atkal

Kā vēsta "Panorāma", reiz jau tiesāts slepkava ir ar 16 procentu iespējamību, ka šādu noziegumu viņš atkārtos atkal - tādu informāciju sniedz Probācijas dienests. Apcietinātais Sindijas patēvs Viesturs bijis šī dienesta uzraudzībā teju divus gadus, taču pēc pieciem gadiem uzraudzība izbeigta. Dienests tolaik ar slepkavu ticies pat trīs reizes mēnesī, jo tik biežas tikšanās paredzētas tieši ar tiem, par kuriem ir aizdomas, ka viņi varētu slepkavot vēl. 

Kad beidzies likumā noteiktais "sadarbošanās periods", šis vīrietis varēja sākt brīvu, nepieskatītu dzīvi. Uzraudzības dienestā taisnojas, ka kopš 2015.gada viņi turpina brīdināt policiju un citus dienestus par potenciāli bīstamu cilvēku brīvā sabiedrībā. 

Par Sindijas Rones slepkavību aizturētais Viesturs piecarpus gadus nebija pastrādājis noziegumus. Līdz brīdim, kad notika traģēdija ar jauniņo Sindiju, ne Priekules, ne Embūtes dienesti nav turējuši rūpi par iepriekš sodīto Viesturu. Arī Vaiņodes novada domē norobežojas no notikušā, sak, viņš pie mums nedzīvoja, pat nav īsti sejā zināms. Vairāk par traģiskās situācijas aspektiem skaties LTV sagatavotajā sižetā:

Tēmas