Politika
2019. gada 15. aprīlis, 19:35

Iekšlietu ministrs ceļ trauksmi par līdzekļu trūkumu iekšlietu nozarē

RīgaTV 24

"Valsts gadiem nav rūpējusies par finansējumu iekšējās drošības stiprināšanai. Runa ir gan par algām, gan infrastruktūru," šodien RīgaTV 24 raidījumā "Preses Klubs" sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, piebilstot, ka aprīlī Ministru kabinetā tiks iesniegts būvniecības plāns un ministra redzējums, kā ilgtermiņā sakārtot infrastruktūru.

Pēc Ģirģena aprēķiniem, ja Nodrošinājuma valsts aģentūra gadā, piemēram, apgūtu 5-6 miljonus eiro, tad šajā gadījumā infrastruktūru varētu sakārtot 20 gados. “Mēs esam nodzīvojušies līdz tam, ka, ja mēs apgūstam tik daudz, cik varam apgūt, tad tie ir 15 20 gadi. Ir nepieciešams vai nu straujāks finansējuma pieaugums, vai nu tāda ir situācija,” teica iekšlietu ministrs.

foto: Ekrānuzņēmums
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzsvēra, ka pietiek iztrallināt valsts naudu un ka visiem koalīcijas partneriem ir jāsaprot, ka nedrīkst dot naudu tādām lietām, kam nav nekāda pozitīva fiskāla ietekme uz valsts budžetu.

“Es nepiekrītu tam, ka nauda jādod visam. Manā skatījumā ir jāpieņem tādi lēmumi par naudas izlietojumu, kas nestu pozitīvu fiskālo efektu valsts budžetam. Piemēram, ja mēs dodam naudu ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, Valsts policijai, mēs sagaidām, ka būs cīņa ar organizēto noziedzību, tiks arestēti naudas līdzekļi un,  visticamāk, saskaņā ar kriminālprocesa likumu tiesai būs iespējas šos līdzekļus konfiscēt un ieskaitīt valsts budžetā, tā panākot pozitīvu efektu. Savukārt, ja mēs naudu dalām pēc iniciatīvām - dabas takas, nevajadzīgi infrastruktūras objekti, tad skaidrs, ka naudas nekad nepietiks visiem un tā, diemžēl, mēs jau 20 gadus dalām šo naudu,” sacīja Ģirģens.

Ministrs uzsvēra, ka pietiek iztrallināt valsts naudu un ka visiem koalīcijas partneriem ir jāsaprot, ka nedrīkst dot naudu tādām lietām, kam nav nekāda pozitīva fiskāla ietekme uz valsts budžetu.