foto: LETA
Raibas un jautras Lieldienu svinības Rīgas Centrāltirgū
Runā Rīga
2019. gada 15. aprīlis, 17:25

Raibas un jautras Lieldienu svinības Rīgas Centrāltirgū

Jauns.lv

Šo piektdien un sestdien, 19. un 20. aprīlī Rīgas Centrāltirgus aicina ikvienu uz Lieldienu iešūpošanas svinībām un tirdziņu Nēģu laukumā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien, 19.aprīlī jau no plkst. 8:00 Nēģu laukumā darbosies Lieldienu gadatirgus, kas pulcēs amatniekus un mājražotājus no visas Latvijas. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties zivju produkciju, mājas kūpinājumus, putraimu desu, pašceptu maizīti, cepumus un citus gardumus. Tāpat tirdziņā būs atrodami lina izstrādājumi, mājās gatavotas sveces un ziepes, vara rotas, bižutērija, koka amatniecības izstrādājumi un citas rokām darinātas dekoratīvas un praktiskas lietiņas. Pircēji varēs palutināt sevi ar gardu šašliku, siltu uzbeku plovu vai kādu siltu dzērienu.

Paralēli tirdziņa norisei, sākot no plkst. 11:00 līdz plkst. 16:00 bērniem un ģimenēm būs iespēja iesaistīties interesantās Lieldienu atrakcijās, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās – koka olu gatavošanā, joku karikatūru un filca zaķu piespraužu veidošanā, Lieldienu dekoru darbnīcā, trauku apgleznošanā un zaķa portretu krāsošanā. Kopā ripināsim olas un uzstādīsim Centrāltirgus olu kauju rekordu! Īpašs pārsteigumus mazākajiem apmeklētājiem – Centrāltirgū viesosies Lieldienu zaķa pūkainie draugi – truši aplociņā, kur tos visi varēs labi apskatīt un nofotografēties kopā ar tiem.

Šūpoles, muzikāli priekšnesumi no Roberta Gobziņa un DJ Garjāņa, Lieldienu Zaķis, kurš visu gadu krājis sīpolu mizas un sagatavojis novārījumu olu krāsošanai tirgus placī. Pavāru meistarklases un degustācijas Grilētāju Brālības pavadībā!

Sestdien, 20. aprīlī turpināsies īpašais Lieldienu gadatirgus un par Lieldienu noskaņu visas dienas garumā rūpēsies DJ!

Uzbur savu Lieldienu svētku sajūtu visraibākajā vietā pilsētā - Rīgas Centrāltirgū!