foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Daugavpilī tiesā vīrieti, kurš mēģināja nogalināt "Misters Latvija" finālistu un viņa brāli
"Misters Latvija 2016" simpātija Ēriks Priede, kuru pirms diviem gadiem centās nošaut viņa mājas kādreizējais īpašnieks.
112
2019. gada 10. aprīlis, 05:41

Daugavpilī tiesā vīrieti, kurš mēģināja nogalināt "Misters Latvija" finālistu un viņa brāli

Jauns.lv

Daugavpils tiesā noslēgumam tuvojas tiesas prāva, kurā uz apsūdzēto sola par „Mistera Latvijas 2016” finālista Ērika Priedes un viņa brāļa Māra slepkavības mēģinājumu sēdies 49 gadus vecais Guntars, kurš jau ir arestēts.

Daugavpils tiesā drīzumā pasludinās spriedumu lietā par „Misters Latvija 2016” skatītāju simpātijas Ērika Priedes un viņa brāļa slepkavības mēģinājumu, vēsta Daugavpils plašsaziņas līdzekļi.

Slepkavības mēģinājums noticis pirms diviem gadiem. 2017. gada 14. aprīļa vakarā Dagdas pusē norisinājās dramatiski notikumi – uzbrukumā sašāva toreiz 22 gadus veco Ēriku Priedi. Šāvējs bijis vīrietis, kam piederējis īpašums, kuru brāļi Ēriks un Māris Priedes kopīgi iegādājušies kādā izsolē, klātesot tiesu izpildītājam. No tā var spriest, ka bijušais īpašnieks tādējādi centies atriebties par īpašuma zaudējumu, kuru viņam par parādiem bija atņēmis tiesu izpildītājs.

Ēriks un Māris izsolē bija iegādājušies Krūmiņu mājas Andzeļu pagastā Dagdas novadā. Lieldienu priekšvakarā puiši ieradušies parunāt ar mājas bijušo saimnieku Guntaru un piedāvāt viņam savākt un aizvest mantas. Vīrietis attiecies no palīdzības.
Kamēr Māris un Ēriks bijuši pirtī, viņi dzirdējuši, ka kāds tuvojas mājām. Kad puiši atvēruši durvis, sekojis bises šāviens. Pirmais šāviens raidīts Ērika brāļa Māra virzienā. Nākamais šāviens tēmēts uz Ēriku. Puiši steigušies pie kaimiņiem, bet uzbrucējs turpinājis šaut. Šāviens Ērikam izgājis cauri plaušām, un puisis zaudējis samaņu.

Ātrā palīdzība puisi, kurš atradies smagā stāvoklī, aizvedusi uz Rēzeknes slimnīcu, kur viņš pavadījis piecas dienas, un tad ticis pārvests uz specializētu Sauriešu klīniku, lai veiktu plaušu operāciju.

Pēc šaudīšanās Guntars esot iebarikādējies mājā, bet policijai drīz vien viņu izdevās arestēt.

Cietušais Misters Ēriks Priede ir beidzis Rīgas Celtniecības koledžu un pašlaik strādā Jelgavas novada komunālās saimniecības uzņēmumā.