foto: LETA
Ušakova atstādināšanas gadījumā viņa pienākumus uz laiku pildītu Oļegs Burovs
Šāda situācija saglabātos līdz 25.maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Pēc tam tiktu lemts citādāk.
Politika
2019. gada 29. marts, 12:00

Ušakova atstādināšanas gadījumā viņa pienākumus uz laiku pildītu Oļegs Burovs

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atstādināšanas gadījumā uz laiku mēra pienākumus pildītu vicemērs Oļegs Burovs (GKR), par to šodien žurnālistus informēja Ušakovs. To viņš pamatoja ar Burova līdzšinējo pieredzi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāda situācija saglabātos līdz 25.maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Pēc tam tiktu lemts citādāk, viņš stāstīja.

Šodien Rīgas dome lemj par otrā vicemēra iecelšanu amatā. Šim amatam kā vienīgais pretendents izvirzīts "Saskaņas" deputāts Vadims Baraņņiks. Viņu izvirzīja Ušakovs.

Rīgas mērs arī apliecināja, ka ir sniedzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) tās prasītos skaidrojumus.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika un pēdējais termiņš bija ceturtdien.

Ministrijā skaidro, ka tās pārstāvji ir iepazinušies ar Rīgas domes, tās Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sēžu protokoliem, sākot ar 2017.gada pavasara beigām, kā arī "Rīgas satiksmes" kapitāla daļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem un domes pieņemtajiem lēmumiem par "Rīgas satiksmi", sākot ar 2017.gada pavasara beigām, un "Rīgas satiksmes" dokumentiem.

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017.gada pavasara beigās notikušajām pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.