Novadu ziņas
2019. gada 23. marts, 14:21

Daugavpils dome apsver tiesāties ar korupcijas skandālā iesaistīto "Modus būve"

Jauns.lv / LETA

Iespējams, Daugavpils pašvaldība varētu sniegt prasību tiesā, lai no korupcijas skandālā iesaistītā būvniecības uzņēmuma SIA "Modus būve" atgūtu samaksāto 300 000 eiro avansu, pauda pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Līgums ar uzņēmumu, par ko domes vadība paziņojusi pērnā gada beigās, joprojām nav lauzts, tāpat pašvaldība nav atguvusi būvniekiem samaksāto avansu. Lietu pašlaik risina juristi, un tiek pieļauts, ka dome vērsīsies ar prasību tiesā.

Elksniņš apstiprināja, ka būvdarbi, kas bija jānodrošina "Modus būve", izglītības iestādē Parādes ielā 7 nenotiek. Pašlaik nav arī zināms, kad tie varētu sākties.

Izvērtējot pašvaldības iespējas saistībā ar līguma laušanu un avansa atgūšanu, plānots izsludināt jaunu iepirkumu par ēkas rekonstrukciju, taču pašlaik neesot iespējams prognozēt, kad tas notiks.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērnā gada 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") lietā par kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.

KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

Eigims savukārt paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta "Modus būve", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Daugavpils dome paziņojusi par plāniem lauzt līgumu ar "Modus būvi".

Laužot līgumu, Daugavpils dome vēlas atgūt samaksāto 300 000 eiro avansu. Dome līgumu vēlējusies lauzt ar 10.janvāri, par ko būvnieks informēts rakstiski. Līdz šim datumam uzņēmumam bija jāatmaksā arī 300 000 eiro avanss, ko dome izmaksājusi pirms paredzētā "Saskaņas" skolas pārbūves sākšanas termiņa.

Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā izvēlēta četru pretendentu konkurencē.