foto: Одноклассники.ru
"Jauka sieviete ar smagu likteni" - vietējie Vecumniekos netic, ka pastniecīte Ļena mežā izdarījusi pašnāvību
Jeļena Riekstiņa pēc triju mēnešu meklēšanas atrasta mežā Vecumniekos - mirusi.
112
2019. gada 20. marts, 06:15

"Jauka sieviete ar smagu likteni" - vietējie Vecumniekos netic, ka pastniecīte Ļena mežā izdarījusi pašnāvību

Jauns.lv

42 gadus vecā Jeļena Riekstiņa bez vēsts pazuda pērnā gada 12.decembrī. Nupat, 13.martā, mežā Vecumniekos atrasts sievietes līķis. Šobrīd šajā lietā ir vairāk jautājumu nekā atbilžu.

Vecumnieku bijusī pastniece Jeļena Riekstiņa, kuru atrada mirušu mežā

gallery icon
10

Sieviete kopš pagājušā gada 12.decembra bija izsludināta meklēšanā kā bezvēsts pazudusi persona. To iniciēja Jeļenas dēls, pie kura mamma bija solījusies braukt ciemos uz Rīgu, taču tā arī neieradās. Drīz vien nomaļā vietā netālu no meža Vecumniekos tika atrasta Jeļenas mašīna. Bez saimnieces tajā. 

Dēlam jau iepriekš bija aizdomas par notikušu noziegumu

Jeļena Riekstiņa agrāk strādāja par pastnieci Vecumniekos, taču darba gaitas ne tik sen tika pārtrauktas. Janvāra beigās par Jeļenas pazušanu vēstīja raidījums "Degpunktā" - tajā sievietes dēls sūkstījās, ka policija pietiekoši labi neveic mammas meklēšanas darbus, jo, piemēram, neesot veikta Jeļenas tālruņa signāla izsekošana. Valsts policija bezdarbību noliedza, sakot, ka notiek gan pazudušās meklēšana, gan visu apstākļu izmeklēšana.

Tobrīd Jeļenas dēls Sergejs zināja teikt, ka mašīna bez mātes tajā atrasta faktiski netālu no ģimenes mājām Vecumniekos, turklāt ar durvīm vaļā un atslēgu aizdedzē. Dēls pārmeta policijai, ka tā nedzinās pa pēdām cilvēkiem, kas šajā mašīnā bijuši Jeļenas pazušanas dienā. Pašnāvības iespējamību dēls pilnībā noraidīja.

Vietējie iedzīvotāji un arī dēls runā par "patēvu"

To, ka sieviete varētu būt izdarījusi pašnāvību, nepieņem arī vietējie Bauskas novada Vecumniekos. Turienes vietējā Anna (vārds mainīts) uzskata, ka Jeļena ir nogalināta, un vainīgais varētu būt viņas dzīvesbiedrs. Cita starpā dēls Sergejs iepriekš pauda, ka Jeļenas mašīnas salonā bijušas izmētātas mantas, dažādas kartes. Nevis Riekstiņai piederošas, bet gan viņas dzīvesbiedram. 

Ierakstos portālā Bauskasdzīve.lv vairāki anonīmi komentētāji norāda, ka Jeļenas dzīvesbiedrs šobrīd Vecumniekos nav atrodams, jo esot pazudis. Cilvēki atzīmē šī vīrieša tieksmi uz alkoholu, kā arī vardarbību - viņš esot sievieti sitis un greizsirdības lēkmēs viņu pazemojis, jo Jeļena bijusi skaista sieviete. Vienlaikus atsevišķi cilvēki norāda, ka problēmas ar alkoholu bijušas arī Jeļenai pašai. "Visi, kas viņu zināja tuvāk, zina arī, kas to izdarīja. Meitenes, bēgat, ja sit," vēsta kāds cits ieraksts.

Valsts policijā portālam Jauns.lv pagaidām neapstiprina, vai uzsāktā kriminālprocesa ietvaros patlaban ir kāds aizdomās turamais. Nav konkretizēts arī tas, kāds īsti ir Jeļenas Riekstiņas nāves iemesls. 

"Ļenu atcerēšos kā foršāko pastniecīti!"

Vecumnieku vietējā Lidija pauž skumjas, ka tik labsirdīgs cilvēks kā Jeļena ir aizgājis no šīs dzīves. "Ļenu es atcerēšos kā foršāko pastniecīti! Lai vieglas smiltis!" 

"Jauka sieviete ar smagu likteni," internetā raksta Inta. Zaiga piebilst: "Nespēju noticēt, ka Ļenas vairs nav. Ka nebūs vairs mūsu sirsnīgo, atklāto sarunu. Skumji!" Vecumniekos Jeļenu lielākoties atceras kā sirsnīgu un jauku sievieti, patīkamu pastnieci un labu kaimiņieni.

Portāls Jauns.lv turpinās sekot līdzi lietas izmeklēšanas gaitai un tās rezultātiem.

Vērienīgā operācijā meklē bezvēsts pazudušo Jeļenu Riekstiņu

gallery icon
17

Jau vēstījām, ka 42 gadus vecā Jeļena Riekstiņa, kura pazuda bez vēsts 2018.gada 12.decembrī Vecumniekos, pēc Valsts policijas (VP) informācijas pagājušajā nedēļā  ir atrasta mežā Vecumnieku novadā, Vecumnieku pagastā. Diemžēl mirusi.

VP Bauskas iecirknis pārtraucis meklēt bezvēsts pazudušo Jeļenu Riekstiņu no Vecumniekiem. Policijā šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, proti, noziedzīgs nodarījums pret personas veselību. Nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, kuras ietvaros tiks skaidrots nāves cēlonis. Organizācija Bezvēsts.lv saka paldies brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja meklēt sievieti fiziski, ka arī portāla lasītājiem, kuri dalījās ar informāciju internetā.