112
2019. gada 12. marts, 12:42

Negaidītā ziema uz ielām sacēlusi īstu jandāliņu; rīdzinieki sūkstās soctīklos

Jauns.lv / LETA

Sniegotās dienas pirmajā pusē, plkst.11.40, Valsts policija (VP) Rīgas reģionā saņēmusi 73 izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumiem, pavēstīja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa norādīja, ka izsaukumu skaits šorīt ir lielāks, nekā ierasts, taču tas skaidrojams ar laikapstākļiem.

Vienlaikus Grāvīte sacīja, ka smagu ceļu satiksmes negadījumu neesot un tajos nav arī reģistrēts neviens cietušais.

Cilvēki savu neapmierinātību ar stāvokli uz Rīgas ielām izsaka sociālajos tīklos.

Tikmēr kāds Saldus puses iedzīvotājs brīnās par sacelto ažiotāžu.

Arī Jelgavā no sniega ne miņas.

Kā ziņots, sniega un apledojuma dēļ braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta daudzviet Latvijā, lai gan autoceļu tīrīšanā iesaistītas 170 ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pavalsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas visa maršruta garumā, uz Vidzemes šosejas visa maršruta garumā, uz Valmieras šosejas no Murjāņiem līdz Valkai, uz Rīgas apvedceļa visa maršruta garumā, uz Daugavpils šosejas no Rīgas līdz Aizkraukles un no Krāslavas līdz Paterniekiem, uz Liepājas šosejas visa maršruta garumā, uz Ventspils šosejas visa maršruta garumā, Liepāja-Rucava visa maršruta garumā, uz Rēzeknes šosejas no Varakļāniem līdz Ludzai, uz Grebņeva-Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā, uz autoceļa Madona-Gulbene visa maršruta garumā, kā arī uz autoceļa Talsi-Strazde-Kuldīga visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jēkabpils un Preiļu apkārtni.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.