foto: LETA
Gobzems šobrīd jaunu partiju tomēr nedibinās
Gobzems prognozē vairāku deputātu izstāšanos no Saeimas frakcijām.
Politika
2019. gada 12. marts, 08:28

Gobzems šobrīd jaunu partiju tomēr nedibinās

Jauns.lv / LETA

Šī parlamenta sasaukuma beigās tā dēvēto neatkarīgo deputātu skaits varētu pārsniegt desmit, pārliecināts no partijas "KPV LV" un tās frakcijas izslēgtais deputāts Aldis Gobzems. Tāpat deputāts atzina, ka nedaudz "atceļ" savus skaļi izskanējušos plānus par jaunas partijas dibināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Esmu pārliecināts, ka izmaiņas būs ļoti būtiskas, tāpēc, ka esošā valdība nekādas radikālas reformas neveiks," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Gobzems. Vaicāts par saviem plāniem veidot jaunu politisko spēku, deputāts sacīja, ka šobrīd ir pāragri dibināt jaunu partiju. Viņaprāt, daļā sabiedrības gan ir pieprasījums pēc tādas. Politiķis solīja, ka laika gaitā jauns politiskais spēks taps.

Jau vēstījām, ka īsi pēc savas personas politiskā fiasko Aldis Gobzems paziņoja par drīzumā gaidāmu "jaunu politisko veidojumu", kam aicināja atsaukties "patriotiski noskaņotu virsnieku grupu". Uz šo paziņojumu reaģēja arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kurš norādīja, ka šāds uzsaukums pazemo Latvijas armijā strādājošos.

Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon
16

Gobzems Saeimā tika ievēlēts no "KPV LV" saraksta, bet nu ir izslēgts gan no partijas, gan tās Saeimas frakcijas. Vienlaikus pati "KPV LV" frakcija ir sašķēlusies,11 tās deputātiem nolemjot iekļauties Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā, bet atlikušajiem četriem paliekot opozīcijā. Frakcija vienojusies turpināt darbu divos līmeņos, atsevišķi tiekoties gan visas frakcijas, gan tikai tās koalīciju pārstāvošajiem deputātiem.