foto: LETA
Krievu savienība Eiropas Parlamentā mēģinās pierādīt, ka Baltijas valstīs pastāvot politiskās vajāšanas un vārda brīvības ierobežojumi
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.
Politika
2019. gada 20. februāris, 07:01

Krievu savienība Eiropas Parlamentā mēģinās pierādīt, ka Baltijas valstīs pastāvot politiskās vajāšanas un vārda brīvības ierobežojumi

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Miroslavs Mitrofanovs (LKS) šodien Briselē organizēs pasākumu, kurā centīsies citu valstu politiķiem pierādīt, ka Baltijas valstīs pastāvot politiskās vajāšanas un vārda brīvības ierobežojumi.

Par šāda veida pārkāpumiem LKS uzskata Baltijas valstīs sāktās krimināllietas pret prokrieviskajiem aktīvistiem, piemēram, pret prokremlisko aktīvistu Aleksandru Gapoņenko sākto lietu par nacionālā naida kurināšanu un pretvalstisku darbību.

Kā informēja Latvijas Krievu savienībā (LKS), pasākumā kā runātāji videokonferences formātā iecerēti Gapoņenko, Vladimirs Lindermans un Jurijs Aleksejevs. "Šīs personas fiziski nevar piedalīties pasākumā, jo nedrīkst pamest valsti," norāda LKS, nepieminot, ka visi viņi apsūdzēti par dažādiem noziegumiem, piemēram, Aleksejevam uzrādītas apsūdzības par nacionālā naida kurināšanu, par neatļautu šaujamieroču munīcijas glabāšanu, kā arī par bērnu pornogrāfijas apriti, un arī Lindermanu tur aizdomās pēc Krimināllikuma panta par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu.

Debatēs piedalīšoties kāds EP deputāts no Katalonijas, Jana Toma no Igaunijas, Andrejs Mamikins, bijusī EP deputāte Tatjana Ždanoka, "cilvēktiesību eksperti un žurnālisti".

LKS uzsver, ka Ždanokai tiekot liegtas tiesības piedalīties Saeimas un pašvaldības velēšanās, piemēram, aizliegums piedalīties 13.Saeimas vēlēšanās viņai esot pieņems, pamatojoties uz Drošības policijas slepenu ziņojumu. Lai arī viņa ir zaudējusi Latvijas Satversmes tiesā, politiķe ir pārliecināta, ka gūšot uzvaru Eiropas Cilvēktiesību tiesā.